Víkendový souhrn: 24.-25. 9. 2022
27. září 2022

Víkendový souhrn: 24.-25. 9. 2022

Úspěšný první krok A-týmu mužů, kvalifikace CE ligy juniorů, domácí turnaj dorostenců a úspěšný turnaj mladších žáků. To vše nabídl uplynulý víkend.

Muži A zvládli začátek sezóny na výbornou. V úvodním utkání si dokázali poradit s hráči Vipers Most, které porazili vysoko 12:2. Ve druhém zápase potom otočili nepříznivý vývoj s Chomutovem C a vybojovali vítězství 6:4. Po úvodním kole tak Efdéčko vede tabulku Regionální ligy s plným bodovým ziskem. V příštím kole prověří žlutomodré hráči Litvínova a Žatce.

FD Teplice X FBC Vipers Most - 12:2

FD Teplice X Florbal Chomutov C - 6:4

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Jsme rádi, že jsme oba duely zvládli a bereme plný počet bodů. Učíme se mnoho nových věcí a jsem rád, že už byly vidět první náznaky naší společné práce a že jdeme správným směrem.


Junioři zakončili kvalifikaci do CE ligy na domácí půdě proti Ústí nad Labem. Ačkoliv ani toto utkání výhru teplickým hráčům nepřineslo, z herního hlediska nabídlo vyrovnanější výkon. Po sérii zápasů s pražskou Spartou a Ústím se tak naši junioři v příští sezóně představí v 1. lize juniorů. 

FD Teplice X Florbal Ústí - 4:11

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Hodnotit dva zápasy se Spartou je asi zbytečné, tady prostě ztrácíme absolutně ve všech aspektech hry a nejsme schopni konkurovat. V zápasech s Ústím byly nakonec výsledky také jednoznačné a v náš neprospěch. Ale pokud zlepšíme fyzickou stránku a doladíme herní nedostatky, věřím, že se kluci v 1.lize poperou o lepší výsledky.


Na domácí půdě se představili rovněž naši dorostenci. Ve sportovní hale v Krupce přivítali hráče Karlových Varů a Slavie Plzeň. Jejich výkonu však scházelo efektivní zakončení a tepličtí florbalisté tak z obou utkání vyšli naprázdno. 

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary - 0:13

FD Teplice X FBŠ Slavia Plzeň - 2:8

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Hodnocení dle skóre by mohlo být zavádějící, zejména u prvního zápasu. Ale určité fáze v obou zápasech určitě ukázaly i světlé momenty. Bohužel s Vary jsme vůbec nezvládali obrannou fázi, zhruba do poloviny zápasu. Poté jsme konečně začali plnit pokyny, se kterými jsme šli do zápasu. Třetí třetina už byla určitě výkonem obstojnější, od toho jsme se chtěli odrazit do zápasu se Slávií. Což se vcelku i povedlo, soupeř nás dokázal prolomit až z přesilovek. Hra určitě vyrovnanější, bohužel nás stále trápí sebevědomí v zakončení. Což vypovídají i statistiky obou zápasů. Soupeři nám ukázali naše rezervy, od pondělka už pracujeme na nápravě. A i pád na tlamu je ale posun dopředu.


Žatecký turnaj 3. koše mladších žáků nabídl pěknou podívanou a dvě výhry Efdéčka. V úvodním utkání si naši mlži poradili s hráči Jablonce, v dalším nestačili na florbalisty Lovosic. V posledním utkání potom porazili domácí Jazzmany Žatec.

Komentář trenéra Daniela Kratochvíla: V sobotu jsme odehráli v Žatci velmi dobré zápasy. Pro některé hráče to byl první pětkový turnaj, ale myslím si, že ho zvládli dobře. Chtěl bych poděkovat rodičům, kteří přijeli podpořit své děti.