Mužské Áčko bylo v této sezoně naposledy k vidění - a stálo to za to!
1. dubna 2023

Mužské Áčko bylo v této sezoně naposledy k vidění - a stálo to za to!

Posledními dvěma zápasy odehranými ve Sportovní hale v Krupce se mužský A-tým rozloučil se sezonou. Pro fanoušky si hráči připravili téměř superligové kombinace.

V sobotu 1.4. se odehrály poslední zápasy Regionální ligy mužů, ve kterých bylo možno zahlédnout borce z Efdéčka. Přestože již měli postup do divize zajištěný, jak jsme informovali zde, nejednalo se o žádnou exhibici. Naopak jsme mohli pozorovat zápasy plné emocí a nasazení. 


Po energeticky vydatných snídaních započali muži hrací den zápasem s papírově velmi silným soupeřem, který je v tabulce jen o pouhé místo pod nimi - SK Bivoj Litvínov B. A jak statistiky předpokládaly, tempo bylo vysoké hned od začátku. Tomu svědčilo i vysoké nasazení Lukáše Muchy, jehož prohlášení před utkáním o nestatickém stylu vlastní hry spíše navozovala příjemnou náladu aprílových žertíků.  Jako první se ale po odehrané ani ne půl minutě radovali litvínovští. Nicméně teplická odezva na sebe nenechala příliš čekat, když v čase 1:55 srovnával nevěřitelně čilý a mrštný Pavel Houda. Po souhře Vlastimila Valtera a Davida Gebhardta se Teplice mohly těšit z vedení. Zhruba od desáté minuty zápasu pak Efdéčko téměř nepustilo hosty k balonku a precizně kombinovalo na jejich půli. I přes zajímavé příležitosti, které tyto kombinace přinesly, však první třetina končila za stavu 2:2. I do druhé části opět naběhly oba týmy s velkou vervou. Více z ní však těžilo teplické družstvo, jemuž jako majákové světlo navádějící k vítězství pomáhal i nový vlasový design Sama Olexy. Vonné páry z párků, které svačili přihlížející, povzbudily i teplický gólový apetit. Díky brankám Bratschaedla a Gebhardta Teplice odskočily ve druhé třetině soupeři na rozdíl 5:3. Střelecké nadšení neutuchalo ani ve třetině poslední, v níž dovršili své hattricky Vojěch Bratschaedl a David Gebhardt. Zde se však již projevovala značná početní převaha teplického mužstva, proti níž Bivojové bojovali delšími náhozy. I přes neproměněný nájezd a infarktovou situaci před vlastní brankou zhruba pět minut před koncem však efdéčko obhájilo dosavadní náskok a úspěšně dotáhlo zápas do konečného stavu 8:4. 


Ke druhému zápasu nastoupili tepličtí proti Jazzmanům z Žatce. Toto utkání však nabídlo více trestných minut nežli branek. První dvě třetiny nepřinesly co se skóre týče jasného favorita tohoto utkání. Dohromady v nich padlo šest gólů, které si mezi sebe týmy rovnoměrně rozdělily. Poslední třetina v Regionální lize však přinesla tvrdý zvrat vůči domácím. Po nevyužitém nájezdu žatečtí již neodmítli nabídku přesilovek a třemi góly tak ukovali teplickou porážku 3:6. 


Po posledních odehraných zápasech Teplic ještě nelze pohledem na tabulku určit vítěze celé soutěže. Některé týmy ještě musí dohrát poslední zápasy a Litvínovu, který aktuálně ztrácí na Efdéčko dva body, stačí jedna výhra ze dvou zápasů k tomu, aby mohl oslavit celkový triumf.


Muži se sezonou tedy již rozloučili, ale to neznamená, že se již nebude dít nic zajímavého. Aby vám neutekly žádné novinky a zajímavosti, můžete navštívit a sledovat náš Facebook, Instagram, YouTube a samozřejmě oficiální webové stránky!