Víkendový souhrn: 1.-2. 4. 2023
4. dubna 2023

Víkendový souhrn: 1.-2. 4. 2023

Aprílový víkend je za námi, co si pro nás přichystal?

A-tým mužů zakončili tuto sobotu sobotu sezónu a to krásnou výhrou proti Litvínovu B.  Ve druhém utkání bohužel podlehli Žatci a jejich šanci na zisk titulu v Regionální lize tak již nemohou ovlivnit. 

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV B - 8:4

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 3:6

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Byť jsme sezónu uzavřeli nepovedeným utkáním proti Žatci, tak ji lze hodnotit jako velmi úspěšnou. Předsezónní cíl jsme naplnili a vrátili jsme do Teplic divizní soutěž, která sem rozhodně patří a současně je potřeba pro naše mladé hráče, aby nechtěli odcházet do jiných klubů.


Starší žákyně tento týden na body nedosáhly. V zápase proti Mostu si držely vyrovnané skóre až do poslední třetiny, ale v závěru se skóre překlopilo ve prospěch mosteckých florbalistek. Nestačily ani na hráčky favorizované Kadaně, proti nim však předvedly velmi statečný výkon.

FD Teplice X FBC Vipers Most - 2:4

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 0:4

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Na posledním domácím turnaji nás postihla bohužel dost znatelná absence. Na střídání jsme měli jen tři hráčky, takže oba zápasy byly spíš boj fyzický, než florbalový. Škoda prvního utkání, kde jsme nedokázali víc ohrozit bránu soupeře, na body jsme určitě dosáhnout mohli. Ve druhém zápase jsme předvedli poctivý teplický beton, se kterým si kadaňská ofenziva dlouho nevěděla rady. Odmakaný zápas, určitě máme na čem stavět.


Z turnaje v Litvínově si pětkoví mladší žáci vezou dvě krásné a zasloužené výhry. Na své soupeře nestačili pouze v jednom případě. Zápasy se nicméně vydařily a mladší žáci se mohou těšit na poslední turnaj, který odehrají na domácí půdě v Teplicích.

Komentář trenéra Daniela Kratochvíla: V Litvínově jsme odehráli dobré zápasy. Proti Žatci jsme v první půlce vedli s velkým náskokem, který málem Žatec dokázal dohnat kvůli naší nekoncentrovaností v druhé půli zápasu. S Litvínovem jsme řešili více to, co píská rozhodčí, než jak hrajeme, což byla škoda. Poslední zápas s Jirkovem jsme předvedli 100% nasazení, nepouštěli jsme soupeře do velkých šanci a kontrolovali jsme hru až do závěrečného písknutí. Chtěl bych poděkovat rodičům za podporu v zápasech.

Řádili také trojkoví mladší žáci B na svém posledním turnaji v sezóně v Podbořanech. Vybojovali vysokou výhru nad Louny, tvrdě vydřenou remízu s Děčínem a nestačili pouze na Chomutov. Pěkné zápasy a spousta nových zkušeností.

Komentář trenéra Daniela Kratochvíla: V Podbořanech jsme první zápas proti Lounům větší část zápasu kontrolovali hru, což odpovídá výsledku. S Chomutovem to už byl jiný zápas, kde podle mě výsledek neodpovídal hře, kterou jsme předváděli v zápase. Poslední zápas s Děčínem se nám nedařilo dávat vytvořené šance, ale nakonec jsme dokázali otočit skóre. Děčín dokázal v posledních sekundách vyrovnat. Chtěl bych pochválit elévy, kteří se v zápasech neztratili a předvedli dobré výkony. Nakonec bych chtěl poděkovat rodičům, kteří přišli podpořit děti do Podbořan.


Výčet zakončuje naše přípravka, která ve Štětí předvedla skvělý výkon! Naši nejmenší florbalové naděje mohou slavit dvě výhry a remízu.

Komentář trenérky Jitky Kopecké: Za turnaj ve Štětí musím všechny moc pochválit. Je vidět, že jsme za sezónu udělali pěkný kus práce a florbalově se posouváme!