Měsíc po sezóně: Junioři
6. června 2022 v rubrice Hodnocení sezóny 2021/2022

Měsíc po sezóně: Junioři

V rámci hodnocení sezóny rozebíráme jednotlivé kategorie s odstupem jednoho měsíce od posledního zápasu. Dnešek je tak věnován juniorům.

Letošní juniorská liga byla oproti ostatním soutěžím ovlivněna Covidem ještě o jeden stupínek výše. Kvůli předchozím dvěma rokům byl od září do prosince umožněn start v juniorské soutěži i hráčům ročníků 2002, kteří již jinak spadají do mužů. Cílem byl plynulejší přechod těchto hráčů do mužské kategorie, Efdéčko však tuto možno ani jednou nevyužilo, i z toho důvodu, že hráči ročníků 2002 již za muže stabilně hráli. Většina ostatních týmů však tuto možnost přivítala a využila, i proto zřejmě můžeme vidět velký rozdíl ve výsledcích Efdéčka na podzim a na jaře.

Před Vánocemi dokázali tepličtí junioři vyhrát pouze 6 z celkem 12 zápasů, bylo pravidlem, že se hráči z turnaje vraceli vždy s jednou výhrou a jednou porážkou. Druhá polovina sezóny už ale byla teplickou krasojízdou. Z 12 zápasů vyhrálo Efdéčko 9, jeden nervydrásající duel s Litvínovem pak skončil remízou. Poslední prohra v základní části nastala už 9.1.2022. Díky skvělým výkonům tak teplický tým stoupal tabulkou, nakonec se usídlil na třetím místě a zajistil si těsně účast v nadstavbové části pro tři nejlepší z ústecké a dva nejlepší z liberecké části soutěže.

Nadstavbová část se juniorům vyvedla zpola. V prvním hracím dnu si připsali dvě vítězství za těžký zápas s Děčínem a trochu pohodlnější zápas s Jabloncem. Druhý hrací den však klopýtli hned v prvním zápase o celkové prvenství s Kadaní a bohužel se nevyvedl ani druhý zápas s Libercem B. V celkovém souhrnu tak junioři zaznamenali druhé místo v nadstavbové části.

O teplických juniorech bylo slyšet i v individuálních statistikách. Kanadské bodování ovládl Lukáš Mucha, s padesáti přesnými zásahy se stal i králem střelců juniorské soutěže. V počtu asistencí skončil na druhém místě Ondra Duben, který se v celkovém součtu také protlačil do úvodní desítky kanadského bodování. Celkově se týmu podařilo během sezóny hned několik skvělých počinů. Tím prvním budiž fakt, že v oslabeních Efdéčko více gólů vstřelilo, než obdrželo. Dále můžeme zmínit nejvyšší výhru sezóny, kdy na domácí půdě poměrem 17:0 porazili Louny. A na závěr nutno zmínit, že efdéčko patřilo k nejlepším týmům i co se týče faulů. V průběhu sezóny bylo vyloučeno jen 36x a je tak třetí i z hlediska fair-play.


Martin Mühlfait, hlavní trenér:
"Celá sezona juniorů byla, stručně řečeno, vydařená. Spojení dvou teplických klubů v jeden se této kategorie v podstatě vůbec nedotklo, protože celý tým tvořili hráči bývalého Dynama a tři příchozí borci z Florbalu Teplice do týmu hladce zapadli. V podzimní části 2. juniorské ligy jsme jako jediný tým top 4 nevyužívali hráče ročníku 2002. To byl asi hlavní důvod střídavých výsledků, i když herně jsme vyloženě nepropadali, naopak. Pozitivně hodnotím i zapojení několika dorostenců, díky čemuž jsme celou sezónu mohli hrát na tři lajny. Závěrečné druhé místo v turnaji pěti nejlepších týmů 2. ligy Ústeckého a Libereckého kraje bylo hezkou tečkou za sezónou. V té příští nás ale čeká velká výzva v podobě účasti v kvalifikaci na celostátní juniorskou ligu. Tak nám držte pěsti."