Martin Severa: Moc děkuji všem za spolupráci, je čas vyrazit do světa.
29. května 2022 v rubrice Rok Efdéčka

Martin Severa: Moc děkuji všem za spolupráci, je čas vyrazit do světa.

Rok po spojení klubů hodnotíme uplynulou sezónu a vyhlížíme tu další pomocí série rozhovorů. V tom posledním jsme vyzpovídali odcházejícího Martina Severu.

Co bylo nejtěžšího na spojení obou klubů?

"Dle mého názoru samotné spojení klubů nebylo složité tak, jak jsem si před pár lety myslel, že bude. Oba kluby byly ve fázi, kdy se neměli kam posouvat a tak od začátku byla vůle ke spojení od zástupců obou klubů."


Jaký nejsilnější zážitek si z uplynulého roku odnášíš?

"Bohužel jsou dva a oba negativní. První je pocit po zápase v Lounech na kterém jsem bohužel nebyl přítomný, ale dostal jsem plno informací o tom, jak to probíhalo před a po zápase, a ten druhý byla obdržená branka proti Pantherům 30 vteřin do konce, kdy jsem si uvědomil, že to, na čem jsme těch X let v mužích pracovali, je v prd..."


Sezóna áčka nedopadla dle představ. K týmu jsi se vrátil po pár kolech, odjel s ním zbytek sezóny, jak probíhala?

"Hrozně složitá otázka, napadá mě ten obrovský rozdíl v zaujetí pro florbal mezi jednotlivými hráči. Bohužel, během celé sezóny se nám nepodařilo naladit tým na stejnou vlnu. Troufnu si říct, že co se týká přípravy jsme k sezoně přistoupili nadstandardně (video příprava, plánování tréninků, příprava a analýza soupeře), ale ten týmový duch v mužstvu prostě chyběl. Nejspíš to byla nutná daň za spojení klubů."


Od nového ročníku odcházíš do Chomutova. Je možnost, že Tě ještě na teplické střídačce někdy uvidíme?

"Vzhledem k náročnosti fungování v 1. lize mužů již nebudu pokračovat u žádné jiné kategorie v teplickém klubu. Tato sezona byla velikým extrémem a cítím, že jsem nemohl všem kategoriím dát nic navíc a to mě velmi mrzí. Moc se těším, že poprvé ve své trenérské kariéře budu mít na starost jen jedno družstvo. Nikdy jsem se netajil mými trenérskými ambicemi a tak věřím, že mé trenérské angažmá bude vždy spojeno s tím nejlepším, co v našem florbalovém rybníčku je. Na teplický florbal určitě nezanevřu, jsem obrovsky vděčný za prostor, který jsem v něm dostal, a jsem si vědom, že mi výrazně pomohl v mém trenérském, ale i osobním růstu. Moc děkuju za spolupráci všem trenérům, hráčům a rodičům, kteří byli se mnou na této cestě. Nyní je čas vyrazit do světa :-)"


Rok poté. Bylo sloučení klubů správný krok?

"Naprosto správný krok. Je jen potřeba, aby lidé v klubu byli trpěliví a pracovití. Poté už bude jen otázkou času, než se teplický florbal dostane do podvědomí širší florbalové veřejnosti."