Pavel Podlucký: Ještě pár let budeme orat a vláčet, než přijde sklizeň.
23. května 2022 v rubrice Rok Efdéčka

Pavel Podlucký: Ještě pár let budeme orat a vláčet, než přijde sklizeň.

Rok po spojení klubů hodnotíme uplynulou sezónu a vyhlížíme tu další pomocí série rozhovorů. Tentokrát přišel na řadu Pavel Podlucký.

Proběhlo spojení jednotlivých družstev bez problémů? Sedli si hráči dvou bývalých rivalů?

"Sloučený A tým mužů na začátku sezóny netrpěl ani tak nějakou vzájemnou averzí jednotlivých hráčů, ale spíše značným odchodem mnoha opor na obou stranách. Ať už ukončením hráčské aktivity nebo přestupem hráčů Florbalu Teplice do jiných klubů, nebo nenalezením optimálního souběhu studia VŠ s účastí na trénincích a zápasech u hráčů Dynama. To byl také jeden z důvodů letošního neúspěchu. Do dalších sezón bude asi potřeba vybudovat tým znovu kolem kvalitnějších a zapálenějších mladších hráčů a především pak pracovat dlouhodobě s mládeží tak, aby nám každý rok přibývalo do Áčka několik vlastních nadějných odchovanců. I ve většině ostatních kategorií ale proběhlo sloučení bez problémů, naopak vznikly nové přátelské vazby."


Jaký nejsilnější zážitek si z uplynulého roku odnášíš?

"Při zpětném ohlédnutí hodnotím kladně pohodovou atmosféru a vůbec možnost si zahrát v C týmu mužů."


Daří se klubu pracovat se současnými trenéry a získávat nové? A daří se kromě vzdělávání i jejich další rozvoj?

"Trenéři přicházejí a odcházejí, určitě na tom ale nejsme hůře než jiné kluby srovnatelné velikosti. Myslím, že jádro těch zkušenějších má dobrou úroveň a jedním z našich hlavních úkolů do další sezóny je právě zvýšit metodickou práci se všemi trenéry. Teď v červnu vysíláme na déčkové školení hned šest nových trenérů, další tři si svou licenci zvyšují. Věřím, že se všichni naladíme na stejnou frekvenci a přispěje to k ještě kvalitnější a dlouhodobě koncepční práci s naší mládeží.¨


Klub stále nemá zveřejněnou sportovní koncepci. Dočkáme se jí v příští sezóně?

"V současné době ji máme již na úrovni výboru zpracovanou a budeme s ní seznamovat trenéry, abychom již do nové sezóny šli s jednotnou představou o klubové filozofii hry a především pak o dovednostech hráčů, principech procesu a sportovní náplni v jednotlivých věkových kategoriích. Na podzim bychom pak sportovní koncepci chtěli představit i hráčům a rodičům v jednotlivých kategoriích, aby každý v klubu věděl, kudy se chceme ubírat."


Rok poté. Bylo sloučení klubů správný krok?

"Sloučení našich klubů v jeden nový s podporou DDM v zádech bylo určitě správným krokem, ale nesmíme být netrpěliví, ještě pár let budeme orat a vláčet, než přijde konečně sklizeň."