Pavel Dolejší: Za rok jsme toho stihli hodně, ne vše je ale vidět na první pohled.
20. května 2022 v rubrice Rok Efdéčka

Pavel Dolejší: Za rok jsme toho stihli hodně, ne vše je ale vidět na první pohled.

Rok po spojení klubů hodnotíme uplynulou sezónu a vyhlížíme tu další pomocí série rozhovorů. Dnes se o Efdéčku rozpovídal Pavel Dolejší.

Členská sekce - velké téma celé sezóny. Můžeme s klidnou hlavou říci, že klub je plně digitalizován a má vše potřebné na jednom místě - tedy v členské sekci?

"Členská sekce je od začátku spojení klubů velké téma. Protože jsem byl u zavádění už v původním klubu, bylo mi jasné, že nás čeká hodně práce, vysvětlování a trpělivosti. Hlavně záleží, jak se s tímto nástrojem sžijí trenéři, kteří to pak přenesou na své svěřence. U většiny kategorií byl na podzim nástup docela vlažný, ale nakonec se podařilo „skoro“ všechny přesvědčit o smyslu a výhodách tohoto systému. Pro klub naší velikosti je jednotný komunikační nástroj naprostou nutností. Umožňuje nám jednodušší evidenci členů a hlavně rychlé předávání informací. Věřím, že v další sezóně členskou sekci již budeme využívat naplno a nebudeme muset komunikaci klub/hráč/rodič suplovat dalšími kanály. Moc by tomu pomohlo, kdyby všichni členové používali i aplikaci pro mobilní telefony, která je součástí sekce a umožňuje i notifikace."


2) Jaký nejsilnější zážitek si z uplynulého roku odnášíš?

"Nejsilnější zážitky z uplynulé sezóny mám dva. Jeden pozitivní z dorostu, který je docela čerstvý. Podařilo se nám na PFC porazit pražskou Spartu, která je úřadujícím mistrem republiky v naši kategorii. Sice nehráli v úplně plné sestavě, ale i tak si toho velmi cením a je to odměna pro naše dorostence za práci, kterou letos odvedli. 

Druhý je bohužel negativní a je spojen s kategorií mužů. Je to venkovní zápas v Lounech, kde jsme předvedli snad ten nejhorší přístup k zápasu, co jsem kdy ve florbale zažil a pevně doufám, že už to nikdy nezažiji. Alespoň pro to udělám vše, co je v mých silách."


3) Co vše se klubu povedlo od května zorganizovat? Co vše svým členům nabídl? 

"Je toho opravdu hodně, ale ne vše je vidět na první pohled. Hodně práce dalo například „převlečení“ všech členů do nových dresů. Podařilo se nám zprovoznit e-shop a naplnit ho atraktivní nabídkou, kterou neustále rozšiřujeme. Moc se povedl turnaj členu a rodičů na konci roku. Většina kategorií právě teď vyjíždí na vícedenní turnaje a mohli bychom toho určitě zmínit ještě více."


4) Jaké aktuální akce klub připravuje na léto, či na příští sezónu?

"Na léto připravujeme pro kategorie mladších žáků, starších žáků, dorostu a juniorů týdenní pobytová soustředění. Na konci prázdnin je pak připraveno příměstské soustředění pro všechny kategorie, jeho závěr tradičně zpestří večer s táborákem pro všechny členy klubu."


5) Rok poté. Bylo sloučení klubů správný krok?

"Sloučení bylo rozhodně správným krokem, který nám všem pomohl se i nadále plně věnovat našem oblíbenému sportu. S klidným svědomím mohu říci, že pokud bychom se nespojili, tak by oba kluby už nyní řešili existenční potíže jak ekonomické, tak personální."