Jitka Kopecká: Musíme zlepšit nábory nových členů.
25. května 2022 v rubrice Rok Efdéčka

Jitka Kopecká: Musíme zlepšit nábory nových členů.

Rok po spojení klubů hodnotíme uplynulou sezónu a vyhlížíme tu další pomocí série rozhovorů. Dnes v rozhovoru s Jitkou Kopeckou.

Probíhala v uplynulém roce spolupráce se školami? A bude probíhat do budoucna?

"V uplynulém roce se nám podařilo otevřít nový florbalový kroužek na ZŠ Edisonova. Bohužel spolupráce se školami byla značně ovlivněna probíhající epidemií Covid 19, takže některé naplánované aktivity se nepodařilo uskutečnit. Doufám, že v nadcházející sezóně rozšíříme počet florbalových školních kroužků a uskutečníme i plánované nábory na školách."


Jaký nejsilnější zážitek si z uplynulého roku odnášíš?

"V sezóně jsem působila u přípravky, kde se nám i z malého počtu hráčů podařilo vytvořit výborný tým, který celou sezónu táhl za jeden provaz a všichni jsme si celý společný rok maximálně užili."


Dokázal klub propojit svou závodní část s tou nezávodní v DDM?

"Částečně ano, už v průběhu sezóny členové nezávodních florbalových kroužků starších kategorií hráli soutěže za závodní týmy Efdéčka. I z kroužků přípravek přešlo pár členů do závodní kategorie a postupně nyní na konci sezóny už začínají s přípravkou trénovat. V propojování tedy pokračujeme, cílem je, aby hráči měli tu možnost realizovat se kterýmkoliv směrem."


I po spojení mělo Efdéčko letos problém poskládat hráče do nejmladší kategorie. Co klub plánuje v této oblasti zlepšit?

"Určitě je nutné zlepšit nábory a propagaci. Již nám probíhají náborové akce na školách, na akcích DDM, chceme také oslovit nejstarší ročníky dětí v mateřských školách. V rámci náboru spouštíme od 1.6. přihlašování do přípravky formou on-line přihlášek přes informační systém DDM. V červnu pak chystáme florbalový turnaj pro nejmenší kategorii 1. – 3. tříd v Krupce, kde bychom také chtěli přilákat nové zájemce do našeho klubu. Pro všechny zájemce shrnujeme nejdůležitější informace i v článku na našem webu. No a nejbližší šance, jak se s florbalem potkat, je už tuto v sobotu v rámci ´Lázeňské´ v šanovské Mušli."


Rok poté. Bylo sloučení klubů správný krok?

"Jasně a stručně - Ano!"