Měsíc po sezóně: Přípravka, Elévové
2. června 2022 v rubrice Hodnocení sezóny 2021/2022

Měsíc po sezóně: Přípravka, Elévové

V rámci hodnocení sezóny rozebíráme jednotlivé kategorie s odstupem jednoho měsíce od posledního zápasu. Dnešek je tak věnován elévům a přípravce.

Nejmladší kategorie měly letos možnost se dosyta vyřádit. Klub šel vstříc všem členům, kteří mají různé další kroužky a aktivity, přípravka a elévci tak měli v souhrnu týmových a individuálních tréninků možnost florbalu každý den v týdnu. Do soutěží, kde se nehraje na výsledky, ale pro zábavu, jsme letos vyslali dvě rovnocenná družstva, ve kterých se hráči průběžně střídali, v kategorii elévů, jedno družstvo jsme pak přihlásili do soutěže přípravek. 

Oba celky elévů nastoupily k celkem 56 duelům, dvakrát se oba týmy utkaly sami se sebou. Na všech deseti turnajích vládla většinou pohodová atmosféra a kromě florbalu bylo na programu samozřejmě i nějaké to blbnutí. Občas sice došlo i na slzy, ale především jsme vídávali radost ze vstřelených gólů, vyhraných zápasů, nebo i z povedené kličky, či ubráněného útoku. Pravidelně se zápasů účastnil také fanklub rodičů, kteří své ratolesti vehementně podporovali.

Podobně to vypadalo i na turnajích přípravek. I zde byly k vidění pěkné výkony, občas jsme však kvůli absenci mnoha hráčů nedokázali samostatné družstvo postavit a museli si některé hráče půjčovat z ostatních družstev. Největším zpestřením celé sezóny byl prosincový turnaj v Krupce, kam se na hráče dorazil podívat i Mikuláš s čertem a andělem.

Tomáš Syryčanský, trenér:
"V letošní sezóně jsme v kategorii elévů zažili hodně florbalu. U hráčů, kteří využívali možnosti trénovat v Krupce i v Teplicích, individuální tréninky a byli na většině turnajů, došlo k velmi významnému posunu rozvoje. Zaslouží tak velkou pochvalu a s takovýmto přístupem jsou velkým příslibem do budoucna. Z druhé strany je však nutné konstatovat nezájem většiny členů na soupisce o ligové turnaje, což je pro mě asi největší zklamání z této sezóny. Než se tento přístup změní, budeme nuceni přihlásit jen jeden tým namísto dvou, abychom se vyvarovali situací, kdy jsme hráli zápasy v 7 hráčích, přestože jich je na soupisce 35."

Pavel Jirásek, trenér:
"Druhá nejmladší kategorie sehrála velmi úspěšnou sezónu. Myslím si, že se podařilo vytvořit tým, který je připraven na klání ve starších kategoriích. Na všech turnajích bylo vidět, že se hráči přijeli především bavit, a to považuji za nejdůležitější. Všem hráčům bych rád za trenérský tým poděkoval, neboť nás svými výkony velmi potěšili.