Junioři berou z dohrávky tři body!
23. března 2022

Junioři berou z dohrávky tři body!

Junioři v úterý dohráli odložený zápas s Mostem a nutno přiznat, že v některých chvílích jsme povinná pravidla na pořadatelském stolku nahradili trochu tvrdší literaturou...

Zápas začal vyloučením, kdy se hned v první minutě odporoučel na trestnou Lukáš Mucha za sekání. Prakticky ihned po návratu trestance šlo Efdéčko do vedení, to zařídil přesnou trefou Tobiáš Tychler. V rychlém sledu pak následovaly dva náhodné góly Strejcovského a Muchy, kteří zřejmě stále ještě nevědí, jak míček za záda gólmana z nulového úhlu dostali. Poté se k radosti domácích fanoušků prosadil i Most, šance na dramatizaci utkání však okamžitě utnula spolupráce Dubna s Muchou, kteří vypracovali čtvrtý gól Teplic zakončený do odkrytého růžku branky. Ještě před první sirénou dokázal Most vstřelit dvou druhou (a poslední) branku v zápase.

Druhá třetina jasně patřila teplickým hráčům. Dvě minuty po začátku prostřední části zkompletoval Mucha hattrick a jeho dvorní nahrávač Ondra Duben mu přispěl svou už třetí asistencí. Přesilovkovou akci pak zakončoval ze středu hřiště Tomáš Frontz, který zvýšil na 6:2 a o 15 vteřin později se prosadil po asistenci Dana Kocaje i Jirka Říha. Závěr třetiny pak předznamenal celou třetinu třetí, kdy za likvidační faul na Dana Kocaje byl usazen na trestnou mostecký hráč a z pětiminutové přesilovky vytěžilo Efdéčko gól Dubna.

Ve třetí třetině jsme trefu mezi tři tyče již neviděli. A kdyby padla, zřejmě bychom si jí v online zápisu ani nevšimli, Docela jistě by se totiž ztratila v červené záplavě vyloučení. Nejprve nesmyslný faul Frontze, dále podobně nesmyslný faul mosteckého hráče, který byl nakonec oceněn "jen dvojkou", k tomu nějaké to sekání, jedno špatné střídání a na závěr hrubost na straně Mostu, která poměrně výstižně symbolizuje třetí třetinu. Nakonec však všichni hráči k velké úlevě trenérů, pořadatelů i přítomných rodičů přežili zápas ve zdraví a literatura z úvodní fotky článku naštěstí nemusela být na zápase použita.

Efdéčko v úterním přítmí mostecké haly splnilo povinnost a připisuje si tři body, díky čemuž stále drží šanci na nadstavbovou část soutěže, do které postupují první tři týmy tabulky. Další zápasy odehrají junioři v neděli v Litvínově proti Kadani a Lounům. Zápas s Louny si poté zopakují už ve středu, kdy je v Krupce od 18:30 naplánována druhá dohrávka.