Po klasicky špatném začátku junioři dotahovali, nakonec berou 6 bodů
7. března 2022

Po klasicky špatném začátku junioři dotahovali, nakonec berou 6 bodů

6 bodů a posun na čtvrté místo tabulky. I takhle by se dal popsat úspěšný nedělní výlet juniorů do Kadaně.

Nikdo neví, čím to je, ale první třetiny prvních zápasů jsou pro juniory Efdéčka zakleté. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. V prvním zápase s Jazzmany Žatec, kterým jsme chtěli konečně oplatit dvě porážky (5:8 a 4:5), jsme opět nezachytili začátek. Byli jsme sice 80 % herního času na míčku, ale dopláceli jsme na nedůraz na svém brankovišti a efektivitu soupeřovy střelby. Po 9 minutách prohrávalo Efdéčko 0:3. Do první přestávky se podařilo snížit na 2:3, na listinu střelců se zapsali Ondra Duben a Honza Liška. Druhá část žádný gól nepřinesla, ale probíhala ve zhruba stejném duchu, jako ta první. Naše lajny byly schopné zamknout soupeře, třeba i na dvě minuty, ale kýžený vyrovnávací gól stále nepřicházel. K obratu zavelel až v půlce třetí třetiny Ondra Duben, který při přesilovce našel místo na přední tyči. A za dalších 40 sekund už Efdéčko vedlo, Lukáš Mucha našel volného Tomáše Frontze, který neměl problém zavěsit do odkryté branky. Definitivní tečku za utkáním udělal minutu před koncem opět Duben, který po špatné rozehrávce soupeře zkompletoval hattrick. Efdéčko tak napotřetí konečně porazilo Žatec, výsledkem 5:3.

Druhý mač proti Vipers Most začal úplně opačně než ten první. Po minutě Teplice vedly 2:0 zásluhou Mouchiče a Honzy Veselého. Na jediné dva góly soupeře v zápase do pauzy zareagovali Tomáš Frontz a podruhé se trefil Mouchič. Od druhé třetiny byl zápas v podstatě hrou kočky s myší, přesto se Teplice prosadily v prostřední části jen dvakrát, z hole Dana Kocaje a Ondry Dubna. Až v poslední části naši hráči pořádně seštelovali mířidla, Efdéčko oslavovalo gól celkem desetkrát. Během poslední periody tak zkompletoval druhý hattrick v turnaji Duben, dvakrát se trefili Strejcovský, Karafiát a Mucha a svůj druhý gól v zápase přidal i Veseláč. Počítadlo skóre se zastavilo na číslech 16:2.

Efdéčko tak prodloužilo šňůru neprohraných zápasů na čtyři a připisuje 6 bodů do tabulky. Další zápasy na juníky čekají 27. března, kdy zajíždějí do Litvínova k zápasům proti Kadani a Lounům. V tabulce patří juniorům průběžná čtvrtá pozice, na třetí Litvínov, který momentálně drží poslední postupové místo do play off, ztrácí Efdéčko šest bodů, má ale dva zápasy k dobru a lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Do konce základní části zbývá šest zápasů.