Dorost si v posledním kole zlepšil náladu před nadstavbovou částí soutěže
28. února 2022

Dorost si v posledním kole zlepšil náladu před nadstavbovou částí soutěže

Na poslední kolo odjeli dorostenci do Kladna, kde se opět mimo domácího týmu utkali i s plzeňskou Slavií. A výsledkově to dopadlo přesně naopak oproti turnaji předchozímu

V prvním zápase se Efdéčko střetlo s domácím Kladnem, které v minulém kole porazilo. Tentokrát ale nezačalo vůbec dobře a už ve druhé minutě poprvé inkasovalo. Krok srovnal se soupeřem gólem na 1:1 Lukáš Miněk, do první přestávky ale mělo Kladno své vedení zpět. I ve druhé části se trefoval domácí tým a postupně si vypracoval vedení 5:1. Hra Teplic byla pomalá a ospalá a většinou hráči pouze přihlíželi kladenským šancím. Až ve třetí třetině se tým probudil, přidal v tlaku, ze kterého vytěžil gól Ondry Rejchy, víc už ale teplický tým nedokázal. Naopak ještě jednu přesnou ránu zaznamenali domácí, konečný stav 2:6.


Ve druhém zápase s plzeňskou Slavií se sestava poskládala náhodným rozřazením do tří pětek a cílem bylo si zápas hlavně užít. Nakonec z toho byl velký týmový výkon, kdy hráči makali od začátku do konce a podporovali se navzájem. Nejprve neproměnil trestné střílení Ondra Duben, o chvíli později se ale prosadil Lukáš Krippner, na kterého navázal ještě Matěj Kopřiva a rázem to bylo 2:0. Soupeř do přestávky snížil na rozdíl jediného gólu, jeho snahu o vyrovnání ale rázně zarazil Honza Veselý a znovu se trefil i Matěj Kopřiva. V poslední vteřině prostřední části pak Plzeň snížila na 4:2. V poslední třetině padl jediný gól, který v závěru zápasu vykombinovali Dan Kocaj s Ondrou Dubnem, Teplice tak porazily Slavii Plzeň 5:2.


Dorost má nyní 14 dní pauze, ve které se může připravit na zápas s pražskými Panthery v prvním nadstavbovém kole. Dva zápasy, ve kterých se rozhodne o postupujícím do druhého kola, jsou na programu 13.3. na hřišti soupeře.