Áčko sestupuje z divize, potřebný bod doma neuhájilo
28. února 2022

Áčko sestupuje z divize, potřebný bod doma neuhájilo

Jeden bod ze dvou zápasů stačil mužům k setrvání ve čtvrté nejvyšší soutěži. Oba duely však skončily porážkou, a tak Efdéčko sestupuje do Regionální ligy.

Blízko k bodům měli muži zejména v pátečním zápase proti pražským Pantherům, kde se v první třetině poměrně rychle ujali tříbrankového vedení. První gól vystřelil z nulového úhlu Ríša Strejcovský, na kterého navázal otočkou ze středu hřiště Kuba Zeleník. Na tři nula pak upravoval po souhře celého prvního útoku Lukáš Fiala. Efdéčko sice vyhrálo úvodní třetinu, v jejím průběhu však byli lepší Pantheři a stav 3:0 držel zejména výborně chytající Topš. 

Ve druhé části už byla hra vyrovnanější, góly ale padaly do teplické branky. V polovině zápasu tak už platil vyrovnaný stav 3:3. Přesto i do druhé pauzy odcházelo Efdéčko ve vedení, když do odkryté brány přesně mířil David Gebhardt. 

Třetí třetina přinesla nejvíce emocí. Přesně umístěnou střelou nejprve srovnal soupeř stav na 4:4 a poté po klasickém florbalovém nedáš, dostaneš obrátil vývoj skóre ve svůj prospěch. Šest minut před koncem dostaly Teplice k dispozici standardní situaci na polovině hřiště, kde si Kuba Zeleník s ledovým klidem rovnal míček, aby mohl následně vypálit bombu, která zapadla přímo nad nohu brankáře a spustila nadšení teplických fandů. A o půl minuty později bylo ještě veseleji. Autor předchozí branky vybojoval míček v rohu hřiště, přihrál Martinu Severovi, který sám mohl zakončovat, ale ještě vyšperkoval akci příhrou na Ríšu Strejcovského, který neomylně pálil do prázdné brány. Dvě minuty vydrželo Efdéčko ve vedení, v čase 56:33 však soupeř vstřelil z přesilovky vyrovnávací branku, zároveň však dal Teplicím k dispozici přesilovku za nesportovní chování. Přesilovka se po dvaceti vteřinách přeměnila v situaci 5 na 3, když se za hrubost odporoučel na trestnou další hráč Prahy. Velkou možnost dotáhnout zápas do vítězného konce Teplice nevyužily, střela Davida Gebhardta  se otřela pouze o horní tyč. Neproměněné šance nakonec stály Efdéčko cely zápas. 34 vteřin před koncem se totiž utrhl hráč Panthers do brejku a rozhodl o vítězství 7:6 pro hosty.


Kýžený bod mohli muži získat ještě v nedělním zápase s pražskou Slavií, která si do Teplic přijela vylepšit pozici pro play up. Během prvních dvou třetin však tepličtí hráči nedokázali prakticky ohrozit branku sešívaných, naopak za záda Topše propadlo celkem sedm branek. Tepličtí střelci se probudili až v poslední třetině, kde nejprve Ondra Kus s přehledem proměnil nájezd, záhy se však stejná situace opakovala i na druhé straně hřiště. Branky Koštovala a Karafiáta vedly ke snížení stavu na 3:8, po oddechovém čase ale Slavia přidala další dva góly a znovu to bylo o sedm branek. Poslední branku teplických hráčů v divizi vstřelil tři minuty před koncem Honza Koštoval, který byl posléze vyhlášen i nejlepším hráčem utkání.