Osm tyček znemožnilo juniorům šanci na šest bodů
21. února 2022

Osm tyček znemožnilo juniorům šanci na šest bodů

O víkendu se podruhé v sezóně představili na domácí půdě junioři. V krupské hale sehráli zápasy proti Lovosicím a Bivojům z Litvínova, ve kterých vybojovali 4 cenné body do tabulky.

První třetina úvodního zápasu s Lovosicemi vypadala klasicky otřesně. Míček všemožně poskakoval, přihrávky byly často nepřesné a kombinace také vázla. První gól zápasu jsme viděli v osmé minutě, když Tomáš Frontz vystřihl gólmanovi soupeře parádní bekhendový blafák. Do přestávky ale soupeř srovnal a po 15 minutách svítilo skóre 1:1. Ve druhé třetině to tam konečně začalo padat. Hned do přestávce se trefil Ondra Duben, na kterého o minutu později navázal Honza Liška. Do listiny střelců se do konce druhé části zapsali ještě Lukáš Mucha, Dan Kocaj, podruhé se trefil Duben a dvakrát mířil přesně i Honza Veselý. Efdéčko uklidnilo hru a ta začala připomínat chvílemi i hezký florbal. Po 30 minutách bylo skóre 8:2 pro Teplice. Z kraje poslední třetiny se trefil i Sam Olexa, bohužel ale do vlastní klece. Za další 4 minuty zkompletoval hattrick Veselý, poté Lovosice snížily na 9:4, desátý gól vyšel na Mouchiče a jelikož toho Veseláč neměl dost, přidal i svůj čtvrtý gól v zápase. Efdéčko x Lovosice – 11:4.

Ve druhém zápase s Litvínovem nám nevyšel začátek utkání. Po dvou minutách jsme prohrávali 0:2. V půlce třetiny snížil na 1:2 Mouchič, který po třetím gólu Bivoje snížil i na 2:3. Do přestávky ale stihl soupeř přidat čtvrtý gól. Ve druhé části Efdéčko zabralo a zásluhou Tobiáše Tychlera, Jendy Karafiáta a Ondry Dubna otočilo skóre na 5:4. Před druhou sirénou stihl Litvínov vyrovnat a před třetí třetinou bylo skóre nerozhodné. Na začátku poslední hrací části šlo do vedení Efdéčko, Ríša Strejcovský našel skulinu na přední tyči. Litvínov pak třemi góly během pěti minut otočil skóre na 8:6 a Teplice opět musely dohánět. Na 8:7 snížil střelou ze vzduchu Duben a za další tři minuty vyrovnal Tomíno. Obrat byl dokonán za další minutu, Veselý zůstal volný na středu hřiště a střelou po zemi nedal gólmanovi šanci. Divoký zápas plný obratů ale nakonec stejně výhrou Teplic neskončil, Litvínov totiž stihl vyrovnat 2 minuty před koncem. Pohledný zápas, ve kterém trefilo Efdéčko osmkrát brankovou konstrukci, tedy skončil nerozhodně 9:9.

Další zápasy na juniory čekají 6.3., kdy zajíždějí do Kadaně k zápasům proti Žatci a Mostu!