Junioři v neděli úřadovali v Lovosicích
13. prosince 2021

Junioři v neděli úřadovali v Lovosicích

Své poslední zápasy kalendářního roku 2021 odehráli junioři v Lovosicích. V obou zápasech nepustilo Efdéčko soupeře téměř k ničemu, a proto jim po nedělních výhrách s celkovým skóre 20:2 patří čtvrtá příčka.

Tradicí juniorů bývá, že se u odjezdu čeká na Tomáše Frontze a že první třetiny prvního zápasu předvedenou hrou nenadchnou. Jinak tomu nebylo ani dnes. Tomáš byl zapomenut v MC Donaldu a v zápase Efdéčko přidávalo na tempu s velkou skromností. Od druhé třetiny to naštěstí už na pohled vypadalo dobře. Skóre otevřel Dan Kocaj povedenou střelou od mantinelu a druhý gól přidal z nulového úhlu Tomáš Frontz. Po pauze zvýšil na 3:0 Lukáš Mucha, který po snížení soupeře upravil i na 4:1. Ve druhé třetině nasázely Teplice sedm branek, do konce třetiny mířily přesně Jenda Karafiát i Frontz a dvakrát se trefil Jirka Moravec. Ve třetí třetině si už Efdéčko zápas pohlídalo, přidalo další dva góly, i když stihlo ještě jednou inkasovat. Teplice x Roudnice 11:2.

Druhý zápas s domácími Lovosicemi se ze začátku také nesl v poměrně nervózním duchu. Hrálo se nahoru dolů, šance střídala šanci. První gól padl v sedmé minutě, z dorážky otevřel gólový účet zápasu Honza Veselý. Dvě minuty před pauzou se zpoza branky prosadil Lukáš Mucha a po první třetině vedlo Efdéčko 2:0. Po přestávce přišla rychlá třígólová teplická smršť, když zamířily přesně Šimon Rabel, Ríša Strejcovský a Sam Olexa. Na šestý gól se čekalo do půlky zápasu, Jirka Říha napřáhl z půlky hřiště a jeho střela skončila v síti. Ve třetí třetině se stihl ještě znovu prosadit Veselý a dvakrát skóroval i Ondra Duben, když jeden z jeho gólů padl i při našem oslabení. Teplická obrana v čele s brankářem Danem Kratochvílem odolala všem lovosickým šancím a po zaznění sirény se Efdéčko mohlo radovat z pohledné výhry 9:0.

Další zápasy čekají na juniory 9.1. na domácí půdě v Krupce! Tam se utkají se silnými soupeři – Děčínem a Kadaní.