Dorost A: Těsná prohra s Děčínem a vysoké vítězství nad Prague Tigers
8. listopadu 2021

Dorost A: Těsná prohra s Děčínem a vysoké vítězství nad Prague Tigers

Dorostenci odehráli v sobotu další dva zápasy první ligy. V prvním duelu jen těsně nestačili na soupeře z Děčína, v tom druhém si poměrně snadno poradili s domácím týmem a připisují tak tři body.

První zápas začal velmi dobře. Už ve čtvrté minutě poslal Teplice do vedení Ondra Knapík, po dvaceti vteřinách využil nepřesné rozehry Děčína Maty Drobný a rázem to bylo 2:0. V deváté minutě dostaly Teplice k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužily a naopak v ní po brejku samy inkasovaly. Podobná situace nastala o chvíli později i při přesilovce Děčína, s jediným rozdílem, a sice v přesnosti zakončení. Do druhé třetiny si tak efdéčko přenášelo vedení 2:1. Po minutě hry už ale bylo vyrovnáno a o chvíli později šel Děčín do vedení po využité přesilové hře, kdy střela z půlky zapadla po teči za záda teplického gólmana. Vyrovnaný stav 3:3 zařídil ve dvacáté minutě Dan Kocaj, který prokličkoval hřiště a zakončil přesně mezi tři tyče. Podobně jako třetí gól soupeře byl i ten čtvrtý trochu smolný, bohužel i takové se počítají. Naproti tomu branka na 5:3 byla ukázkou děčínské kombinace a efdéčko rázem muselo dohánět dvougólové manko. Kontaktní trefu obsatral na začátku třetí třetiny Honza Veselý, následovala však hra ve čtyřech, která se Teplicím vůbec nepovedla a Děčín dvěma trefami odskočil na rozdíl tří branek. Ke konci závěrečné části dostali tepličtí hráči k dispozici početní výhodu 5 na 3, kterou zužitkoval Dan Kocaj, následná hra v šesti hráčích v poli vygenerovala stav 6:7 zásluhou Lukáše Miňka a v poslední minutě zde byla opět nabídka přesilové hry pro Teplice. 52 vteřin hry 6 na 4 však gól již nepřineslo, a tak efdéčko podlehlo Děčínu 6:7.

I druhý zápas s pražskými Tigers začal zvesela. Tobiáš Tychler střílel přesně už v 25. vteřině zápasu, o chvíli později zvyšoval na 2:0 Vojta Bratschaedl. Na korigaci stavu ze strany domácích reagoval Dan Kocaj, který svým gólem stanovil stav první třetiny na 1:3. Na začátku druhé části Tygři snížili na 2:3, o dvě minuty později ale zvyšoval Maty Drobný, na kterého trefou na 2:5 navázal Honza Veselý. Na konci druhé třetiny dali tepličtí hráči domácím k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. kterou však bravurně odbránili, navíc sami skórovali z trestného střílení, které proměnil Tobi Tychler. Zejména na přelomu druhé a třetí třetiny se několika výstavními zákroky blýskl Zdeněk Pošík, díky kterému držely Teplice pohodové čtyřbrankové vedení. To v poslední části ještě navýšil Honza Veselý, jehož střela se odrazila od tyčky do branky. Dvěma góly rychle po sobě snížili Tigers na 4:7, na což reagovala teplická střídačka oddechovým časem. Po něm zkusili domácí hru v šesti, do prázdné brány tak zakončoval Maty Drobný, který o dvě minuty později trefil již zaplněnou branku soupeře a připsal si hattrick. Konečný stav zápasu stanovil Ondra Duben, který se minutu a půl před koncem radoval z gólu na 10:4.

Za 14 dní čekají dorostence dva zápasy proti stejným soupeřům ve stejné hale.