Tříbodová premiéra mužského C-týmu
27. října 2021

Tříbodová premiéra mužského C-týmu

Třetí tým nejstarší kategorie sehrál minulý víkend v Roudnici svá historicky první utkání.

V úvodním utkání vyzvalo Efdéčko Roudnici B. A nezačalo vůbec špatně. Již po třech minutách hry a třech střelách na roudnickou branku vedl teplický tým zásluhou Richarda Strejcovského, Miroslava Valtera a Lukáše Muchy 3:0. Tím ale úvodní přestřelka neskončila. Na roudnickou trefu z probíhající čtvrté minuty reagoval trefou ze vzduchu Lukáš Mucha. Na další roudnickou branku z minuty šesté potom backhandem Miroslav Valter. Když potom po zhruba minutě a půl na 6:2 z pohledu Teplic zvýšil Lukáš Jánský, bylo Efdéčko v euforii. Domácí tým se však přesto dokázal vzpamatovat a do konce úvodní hrací části snížil na 6:5.

Druhá hrací část znamenala obrat utkání. Roudnice v rozmezí pěti minut dokázala skóre otočit a z pohodlného vedení bylo rázem dvoubrankové manko v podobě 6:8. Zdramatizovat utkání dokázala ještě dvojice Richard Strejcovský a Filip Jahodář, tím však teplický gólový projev utichl. Zhruba dvacet vteřin před koncem druhé třetiny se Roudnice ujala vedení 8:9, které již nepustila.

V poslední hrací části žlutomodří branku vsítit nedokázali, jejich protivník jich však vstřelil hned pět. Závěrečný hvizd tak znamenal první prohru teplické rezervy výsledkem 8:14.

Druhý zápas byl střetnutím dvou C týmů, a sice FD Teplice C a Florbal Ústí C. Gólově se jednalo o utkání zcela opačné. Gólový účet otevřelo znovu Efdéčko, a to zásluhou Lukáše Muchy. Více gólové radosti však úvodní třetina nepřinesla.

Florbalové drama nabídla až třetina druhá. V té se podařilo Ústí vyrovnat, navíc po minutě a půl získalo možnost přidat další trefu v přesilové hře. Tu však žlutomodří úspěšně ubránili. Teplice potom dokázaly vedení strhnout znovu na svou stranu díky Lukáši Muchovi tři minuty před koncem druhé části.

Na začátku třetí třetiny dostalo Ústí možnost snížit skóre z trestného střílení. Brankář Jakub Podlucký však takový scénář nepřipustil. Stav utkání se tak měnil na druhé straně, když Efdéčko dokázalo v rozmezí minuty odskočit po brankách Pavla Jiráska a Lukáše Muchy na 4:1. Hned po deseti vteřinách však reagovalo svou trefou Ústí a drama bylo na světě. Minutu a půl před koncem utkání dokázali hráči z města nad Labem snížit na 4:3, na tomto stavu se však vývoj utkání zastavil. C-tým Efdéčka tak dokázal vybojovat proti C-týmu Ústí cenné 3 body.