A tým mužů veze z Kadaně 3 body a posouvá se tak na 7. místo v tabulce.
25. října 2021

A tým mužů veze z Kadaně 3 body a posouvá se tak na 7. místo v tabulce.

V sobotu 23. 10. vyrazili hráči Efdéčka v rámci 7. kola Divize do Kadaně k utkání s FbC Jazzmani Žatec.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se ve 4. minutě dostali po souhře bratrů Milyanových do vedení. Za zhruba minutu a půl však dokázalo Efdéčko účinně zareagovat, a to trefou Lukáše Fialy. V úvodní desetiminutovce si žlutomodří začali vytvářet postupný tlak, který následně vyvrcholil gólem Honzy Koštovala.

Začátek 2. třetiny se nesl v pomalejším tempu. Gólové mlčení prolomil po 5-ti minutách hry při zmatku před žateckou brankou znovu Jan Koštoval. Žatec dokázal zásluhou Michaela Muselíka snížit, tím byl však gólový účet této hrací části uzavřen. Nic na tom nezměnila ani přesilovka Jazzmanů.

Závěrečná třetina utkání začala početní výhodou ve prospěch Teplic, ani ta však nebyla využita. Až při hře 5 na 5 se ve 4. minutě dokázal prosadit Richard Strejcovský. Po této brance si Žatec ještě dokázal vytvořit tlak. Z jeho sevření však teplické florbalisty zachránil svou 3. trefou v utkání Jan Koštoval. A když necelých 10 minut před koncem zvýšil na 6:2 David Gebhardt, bylo rozhodnuto. Do konce zápasu ještě stihl upravit skóre na konečných 6:3 žatecký Aleš Kopecký.

Dalším soupeřem Efdéčka bude 6. listopadu Děčín, který na Teplice ztrácí v tabulce 1 bod.