Hořká sobota pro teplický A-tým
4. října 2021

Hořká sobota pro teplický A-tým

V sobotu 2. 10. přivítalo Efdéčko na domácí palubovce v této sezóně dosud neporažený tým FBC DDM Kati Kadaň. Zápas přinesl kromě celé řady pěkných gólů i jeden nepříjemný moment.

Úvod zápasu vyšel lépe hráčům Teplic. Skóre zápasu otevřel na začátku druhé minuty po asistenci Jakuba Václava Jan Doležal. Do páté minuty však Kadaň dokázala zvrátit skóre na svou stranu. Po řadě slibných šancí dokázal tu svou zužitkovat v deváté minutě znovu Jan Doležal. Na jeho vyrovnávací gól však domácí v úvodní třetině již nedokázali navázat.  Naopak dva góly vstřelili hosté.

Do druhé hrací části vstoupili opět aktivněji hráči Efdéčka. Byl to znovu Jan Doležal, který svou třetí brankou snížil na 3:4. Poté však převzali iniciativu hosté a svou rychlou hrou začali zápas kontrolovat. Několik neproměněných šancí bylo potrestáno dalšími třemi přesnými zásahy Katů.

Ve třetí třetině byla patrná zvýšená aktivita domácích hráčů. Napadáním kadaňské rozehrávky si žlutomodří vytvořili řadu šancí. Kati si však vývoj utkání pohlídali. Po trefě Davida Gebhardta neproměnil trestné střílení Jan Koštoval a střelecký účet domácích završil v 56. minutě Lukáš Fiala. Byli to naopak hosté, kteří ještě stihli přidat čtyři branky. Necelé dvě minuty před koncem navíc musel být zápas přerušen pro zranění teplického obránce Vlastimila Valtera, který do utkání již nezasáhl. Po závěrečném hvizdu si tak hosté do Kadaně vezou tři body a konečný výsledek 5:11.