Áčko v Chomutově neprohrávalo ani vteřinu, přesto nakonec bere jen bod.
28. září 2021

Áčko v Chomutově neprohrávalo ani vteřinu, přesto nakonec bere jen bod.

Třetí kolo divize odehráli muži A v Chomutově, kde se střetli s domácím výběrem do 21 let. Zápas bohatý na šance i góly nakonec dospěl až do prodloužení.

Skóre zápasu otevřel ve svém prvním zápase za efdéčko Matěj Zienert, na kterého o minuto později navázal střelou ze vzduchu Kuba Derka. Oba týmy dostaly v první třetině šanci v podobě přesilové hry, ani jeden ze soupeřů však početní výhodu nezužitkoval. 

Ve druhé třetině střídala šance šanci, dlouho se však za záda jednoho z gólmanů míček nedostal. Teprve v druhé polovině zápasu rozradostnil teplické diváky Honza Koštoval, který využil přesilovku a zvýšil na 1:3. O tři minuty později zvyšoval stejný hráč na nejvyšší rozdíl, který jsme v zápase viděli. Dva zbytečné kiksy na konci druhé třetiny znamenaly ztrátu nadějného vedení a soupeř se dostal na rozdíl jediného gólu. Tři minuty po začátku třetí třetiny soupeř srovnal a zápas začal odznovu. Po sérii neúspěšných pokusů, které většinou končily nad brankou nebo v náručí skvělé chytajících gólmanů, se druhým gólem připomněl Jakub Derka, který poslal tým Teplic znovu do vedení. A dvoubrankový náskok záhy zařídil David Gebhardt, který si konečně oddechl, že mu akce vyšla a skončila mezi třemi tyčemi.  Chomutov dokázal pár minut před koncem snížit skóre v přesilové hře, ale David Gebhardt poslal Teplice znovu do dvoubrankového vedení v době, kdy zápas neúprosně spěl do svého konce a na časomíře svítil čas 55:39. 105 vteřin před koncem si domácí střídačka vyžádala oddechový čas, po kterém si hráči Teplic nedůsledně pokryli útočící hráče a skóre se opět měnilo. Následná hra v šesti přinesla Chomutovu kýženou vyrovnávací branku a efdéčko mohlo jen přemýšlet o zmařených šancích a chybách v obraně, které remízu způsobily. Prodloužení pak patřilo domácímu týmu, který v euforii po necelých dvou minutách vystřelil bonusový bod.

Ze zápasu plného šancí a gólů tak Teplice odjely s jediným bodem, který je zařadil na průběžné sedmé místo divizní tabulky. Další zápas je na programu tuto sobotu v teplické hale, kde od sedmi hodin změří domácí síly s kadaňskými Katy.