Lukáš Rudiš: Můžete se těšit na hodně přihrávek a málo sprintů!
15. ledna 2020

Lukáš Rudiš: Můžete se těšit na hodně přihrávek a málo sprintů!

Před koncem sezóny dochází v teplickém kádru k výraznému posílení. Jednou ze staronových tváří, která oblékne teplický dres, je Lukáš Rudiš. Tento technický útočník, který v předchozích sezónách udivoval fanoušky svým přehledem na hřišti a netradičním řešením různých situací, se vrací po půlročním působení v Lovosicích.

Lukáši, nejprve bych tě rád přivítal zpět v Teplicích. Všichni jsou moc rádi, že ses rozhodl k návratu. Začnu otázkou, která zkrátka musí padnout – co tě k návratu do Teplic vedlo?

Díky za přivítání! V první řadě bych rád objasnil, proč jsem vůbec odcházel. Kvůli škole a práci bych nestíhal tréninky v takové míře, jak bylo požadováno a jak bych já sám chtěl a protože nerad dělám věci napůl, tak jsem se rozhodl, jít do Lovosic, kde jsem stíhal prakticky 100% tréninků. Dalším důvodem byla situace v Lovosicích, kde se pomalu schylovalo k sestupu z divize a doufal jsem, že to svým návratem a nabytými zkušenostmi změním. Tím se dostávám k otázce. Situace se v Lovosicích rozhodně zlepšila, ale nepodepsalo se to na bodovém zisku a tak s největší pravděpodobností sestoupí. Proto jsem se rozhodl pro návrat do Teplic, kde je stále o co hrát a rád bych to svým působením ovlivnil.

Od začátku sezóny si působil v Lovosicích, těm se ovšem příliš nedaří. Těšíš se na to, že budeš opět hrát o nejvyšší příčky tabulky, které zaručují postup do play-up?

Jak jsem již zmínil, je to důvod, proč jsem se rozhodl vrátit, takže ano, těším se.

Všichni si tě pamatujeme jako technického hráče, který nejraději vymýšlí nečekané přihrávky do gólových příležitostí. Můžeme od tebe očekávat stejný styl hry i nyní nebo se během tvého angažmá v Lovosicích na tvém stylu něco změnilo?

Až se červenám! Na mém stylu hry se asi nic nezměnilo, akorát jsem ztratil tu svoji trošku fyzičky, co jsem měl, takže se můžete těšit na hodně přihrávek (většinu z nich snad spoluhráčům) a málo sprintů :)) (Doufám, že to nečte Martin!)

Teplický kádr se oproti předchozím létům, kdy jsi zde působil, výrazně obměnil. Odešlo několik hráčů a nahradili je mladí junioři. Jak se na tuto spolupráci s mladými těšíš?

Určitě se těším, jsou to šikovní kluci a posouvají úroveň celého A-týmu o úroveň výš. Přinášejí dravost a rychlost, která u nás “skoro důchodců“ většinou není na takové úrovni a mě osobně to motivuje pracovat na sobě, aby to nebyly jenom zkušenosti, ve kterých mám navrch. Po pár trénincích, které jsem již absolvoval, můžu říct, že se mi s kluky hraje výborně a občas se nestačím divit, co všechno dokážou.

Proti Teplicím si absolvoval jeden vzájemný zápas, kde sis připsal i vstřelený gól. Jak na tento zápas vzpomínáš? Měl si tehdy nějakou speciální motivaci?

Tak určitě k tomu zápasu člověk přistupuje trochu jinak, než k běžným zápasům a největší motivací byla asi chuť vyhrát proti tabulkově lepšímu týmu. Každopádně na zápas vzpomínám v dobrém, hlavně protože se hrál atraktivní rychlý florbal na obou stranách, což bylo na straně Lovosické výjimečné. A taky, protože jsem dal gól, žejo.

Již v sobotu nás čeká důležitý zápas proti Slavii, se kterou se od začátku sezóny přetahujeme o postupové místo. Co od tohoto zápasu očekáváš?

Očekávám složitý zápas. S Lovosicemi jsem proti Slavii odehrál již oba zápasy a soupeř na mě působí sebejistým výkonem a efektivně trestá chyby, což nás stálo vítězství v zápase u soupeře. Myslím si, že pokud budeme plnit pokyny trenéra a vyvarujeme se zbytečných chyb, mohli bychom za pomoci fanoušků udržet důležité 3 body doma!