Informace ke stávající koronavirové situaci
28. dubna 2020

Informace ke stávající koronavirové situaci

V posledních dnech se nám v klubu hromadí dotazy rodičů i samotných hráčů na další florbalový vývoj. Vláda vydala v předešlých dnech několik stanovisek, které vzbuzují naději k relativně brzkému návratu na hřiště. Krom venkovních a vnitřních tréninků v Krupce se můžete v létě těšit na víkendové kempy a již tradiční soustředění.

Vzhledem ke stále nejistému vývoji koronavirové situace nechceme na základě neúplných informací dávat stanoviska, a především falešné naděje všem florbalovým nadšencům. Pokud ovšem nenastane nějaký zvrat, tak počítáme s opětovným otevřením florbalových tréninků na začátku června. Tréninkové období by poté mělo trvat až do konce července. Rádi bychom tím tak nahradili dvouměsíční výpadek možnosti sportování a trénování všem věkovým kategoriím způsobený právě koronavirovými opatřeními.

Jakým způsobem budou letní tréninky vypadat stále není jisté, budeme se samozřejmě striktně držet všech hygienických předpisů a splníme veškeré požadavky. Počítáme, že během týdne se bude využívat nejen tréninková hala, ale celé venkovní areál, kde můžou hráči všech kategorií zlepšit i jiné než florbalové dovednosti.

Zároveň plánujeme během letních prázdnin víkendový kemp pro každou z kategorií. Tento kemp bude sloužit nejen ke kvalitnímu celovíkendovému tréninku, ale také k utužení kolektivu a správnému naladění na novou sezónu. Na konci srpna se poté mládež může těšit na již tradiční příměstské týdenní soustředění.

V návaznosti na současnou situaci je zřejmé, že se musel pro mladší žáky a juniory zrušit plánovaný turnaj ve švédském Falunu. Všem, kteří již zaslali zálohovou platbu, bude tato platba vrácena. Věříme, že se na podobně prestižní turnaj v brzké době společně podíváme.

Nyní nezbývá než toto čekání vydržet. Doufáme, že se sportovní areál co nejdříve otevře a budeme moci společně opět dělat to, co nás všechny baví a naplňuje.