Tomáš Rudolf: Je pravý čas zkusit novou výzvu!
13. ledna 2020

Tomáš Rudolf: Je pravý čas zkusit novou výzvu!

První zimní posilou Teplic je Tomáš Rudolf! Pro tohoto lovosického odchovance je to první změna týmu v jeho kariéře. Dosud totiž oblékal pouze lovosické barvy. Tento mladý vytáhlý obránce rád tvrdí muziku a dokáže se prosadit z větší vzdálenosti. Jak se těší na nové působení a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Ahoj Tome, v Teplicích si už několik týdnů, už ses stihl aklimatizovat a poznat všechny své spoluhráče?

    Dost kluků jsem už znal z mládežnických kategorií a divize, takže teď jsme se spíš jen představili a postupně se seznamujeme osobně.

    Z Lovosic přicházíš stejně jako tvůj spoluhráč Lukáš Rudiš. Byl to právě on, kdo tě ke změně týmu přesvědčil? Nebo jak se toto hostování vlastně zrodilo?

      S Rudym jsem se o tom bavil až v pokročilejší fázi, probíral jsem s ním a pár dalšími lidmi, jak to tady v týmu všechno chodí. Kluci z Teplic mi už nějakou dobu zpět říkali, jestli bych si to zde nechtěl zkusit a tato šance se teď opět naskytla. Tak jsem si usoudil, že je ten pravý čas zkusit něco nového a novou výzvu.

      V Teplicích rozšíříš lovosickou enklávu, kdy kromě Lukáše Rudiše zde již několik sezón působí Martin Pechatý a Lukáš Topš. Jsi rád, že se se svými bývalými spoluhráči potkáš opět v jednom dresu?

        Jsem rád, že si s klukama zase zahraju, když nepočítám různé sranda turnaje, tak je to už nějakou dobu, co jsme spolu hráli. Doufám, že se fanouškům ukážeme v co nejlepším světle.

        Hned tento víkend tě čeká pikantní zápas, kdy přijedeš do Lovosic v teplickém dresu. Máš z toho zápasu obavy, jak tě bývalí spoluhráči přivítají nebo se naopak těšíš a máš speciální motivaci se ukázat?

          Samozřejmě je to zvláštní pocit hrát proti klukům, se kterými se bavím a znám je už řadu let, ale věřím, že všechno dopadne dobře. Speciální motivaci nemám, zápas budu brát jako každý jiný a pokusím se ho odehrát nejlépe jak umím.

          Pro teplické fanoušky můžeš být velkou neznámou, jak by ses jim v krátkosti charakterizoval?

            Je mi 19 let a chodím do prvního ročníku na ČZU v Praze. Mé koníčky jsou florbal, rád jezdím na motorce a když je čas tak i na kole. Florbal jsem hrál v první třídě, následujícího roku jsem přestal a od florbalu jsem měl delší pauzu. Poté jsem začal chodit na kroužek v 6. třídě, kde jsem chytal. Postupem času mě chytaní nebavilo tolik jako hraní a v roce 2012 jsem začal chodit na tréninky do Lovosic. Poprvé jsem nastoupil v zápase v sezoně 2013-2014.

            Jak na tebe zatím teplický klub působí? Dokážeš za tak krátkou chvíli něco vyzdvihnout, co vnímáš pozitivně?

              Určitě na mě působí pozitivně. Vedení a kluci mi vycházejí vstříc. Určitě je zde dobrý kolektiv a líbí se mi tréninkové nasazení.

              Teplice mají každou sezónu vysoké ambice, letos tomu není jinak. Jak vůbec vidíš šance na postup do play-up? Máš případně nějaké osobní cíle?

                Přesně tak, všichni na to pomýšlí a u mě tomu není jinak, už když jsem řešil hostování tak kluci říkali, že chtějí do play-up. Osobní cíl je hrát co nejlépe a nedělat zbytečné chyby.