Muži berou z těžkého dvojzápasu tři body
4. prosince 2019

Muži berou z těžkého dvojzápasu tři body

Uplynulý víkend byl ve znamení dalších dvou kol Divize A. Tepličtí florbalisté po posledním nepovedeném zápase s Kadaní měli jediný cíl – napravit toto zaváhání a vrátit se na příčky zaručující baráž. To se povedlo pouze částečně. Z těžkých zápasů s tradičními soupeři z Děčína a Ústí berou Teplice tři body.

Tento víkend byl opět ve znamení zaváhání favoritů, děje se tak prakticky pravidelně. Je tak zřejmé, že tvrdý boj o barážové příčky bude trvat až do posledního zápasu. Zaváhání se dopustili také florbalisté Teplice. V nedělním souboji na ústecké Slunetě nestačili na domácí Ústí „B“ a odnesli si vysokou prohru. Den předtím však zvládli důležitý domácí zápas s Děčínem a radovali se z výhry 8:5.

V sobotním domácím zápase se poprvé v sezóně představil navrátilec z Ústí nad Labem Lukáš Topš. Ten sbíral v prvoligovém týmu zkušenosti a po půlroční štaci se natěšený na boj o čelo tabulky vrátil „domů“. Svým nadšením očividně nakazil své spoluhráče, kteří první třetinu zvládli v neskutečném stylu. Na hřišti byli všude rychleji, byli aktivnější a lze říci, že dominovali. Hned v úvodu se v oslabení prosadil Sedlmaier, na něj navázal zaskakující kapitán Pechatý a poté matador Soukup. Soupeř dokázal do konce třetiny pouze snížit na 1:3.

Po přestávce pokračoval skvělý výkon Teplic, který hlavně v obraně nepouštěl soupeře do žádných šancí. Na 4:1 zvyšoval opět Soukup a do konce třetiny se ještě dvakrát trefil Gebhardt. Soupeř dokázal v mezičase vměstnat dvě branky. Do třetí třetiny vstoupili hosté velmi aktivně, byli lepší na balonku a vytvářeli si šance. Děčín dokázal snížit na rozdíl dvou branek a odhodlal se k powerplay. Tu utnul svou trefou do prázdné domácí Koštoval a Teplice se tak radovali z výhry 8:5.

V neděli se poté představily Teplice na ústecké Slunetě. Posilněny důležitou výhrou vykročily do zápasu opět aktivně a velmi dobře. Brzy se ujaly vedení 2:0, když se trefil navrátilec Vyskočil a mladík Schneider. Soupeř dokázal rychle vyrovnal, ale Teplice znovu odskočily do dvoubrankového vedení po trefě Severy a opět Schneidera. Po osmi minutách hry jsme tak byli svědky divokého stavu 4:2. V první třetině byli tepličtí dále nebezpeční, ovšem nedokázali již skórovat, a naopak třikrát inkasovali.

Tento obrat v první třetině ze strany Ústí byl dá se říci klíčový. Teplice se již nedokázaly soupeři přiblížit a zejména v hlavě zápas ztratily. Jiskřičku naděje vykřesal v posledních vteřinách druhé třetiny Pechatý, který zakončil nacvičenou standardní situaci a snížil tak na 7:5. Ovšem to bylo ze strany hostů vše. Třetí třetina se vůbec nepovedla a špatný výkon dokázali domácí využít. Vsítili dalších pět branek a radovali se z výhry 12:5!

Teplice tak zaznamenaly další ztrátu, ale stále se drží v horních patrech tabulky. Příští týden je čeká dvojzápas s Louny a Chomutovem a je nutné brát všech šest bodů!