Martin Severa: Sezónu máme vzhledem k našemu cíli dobře rozehranou
28. listopadu 2019

Martin Severa: Sezónu máme vzhledem k našemu cíli dobře rozehranou

V neděli odehrál mužský A tým poslední zápas první poloviny sezóny. Teplice se po ni v tabulce nachází zatím na nepostupovém místě, ale své soupeře mají na dohled. Jak dosavadní průběh sezóny hodnotí trenér Martin Severa?

  • Martine, v polovině sezóny se zatím nacházíme na šestém místě tabulky a na prvním nepostupovém místě do play-up. Jak zatím tedy hodnotíš sezónu z hlediska postavení v tabulce?

Momentální postavení v tabulce není vůbec důležité. Věřím, že sezonu vzhledem k našemu cíli máme dobře rozehranou a situace je stále v našich rukou.

  • Bodový zisk mohl být větší, několik vyrovnaných zápasů jsme ztratili. Která z těch ztrát tě nejvíce mrzí?

Největší ztráta byla rozhodně Sokolov. Velká škoda byla rozhodně prvního zápasu v Děčíně, kde jsme byli zhruba 30 sekund od 3 bodů.

  • Je zároveň nějaký zápas, na který si pyšný? Kdy vše šlapalo a tým podal výkon, který by sis představoval i do budoucna?

Super zápasy jsme odehráli na Slávii a doma s Vinohrady.  Nemohu opomenout teplické derby, které mělo „koule“ po všech stránkách.

  • Příští týden nás čeká těžký dvojzápas s Děčínem a Ústím, bude tento víkend odrazovým můstkem a vytyčí nám podle tebe místo v tabulce? Nebo se bude rozhodovat až v posledních zápasech?

Jsou to dva zápasy, které určitě napoví, jak na tom doopravdy jsme. Máme mladý mančaft, který je hladový a věřím, že se o to porveme. I kdyby to tento víkend nevyšlo, nemá cenu házet flintu do žita. Soutěž je vyrovnaná a ztrácet body budou všichni.

  • Pojďme k samotnému týmu, vidíš od začátku sezóny určité pokroky? Ať už v individuálních výkonech či taktické vyspělosti týmu?

Do začátku sezony jsme šli s relativně velkými změnami. At už co se týká hráčského složení, herních rolí, rolí v kabině, změnou obranného systému nebo pravidlech kabiny. Trošku déle si vše sedalo i z toho důvodu, že hráči hodně rotovali sestavou, ale věřím že do druhé poloviny sezony si vše sedne a bude to šlapat.

  • Co je podle tebe silná stránka týmu? Co nás zdobí?

Máme v týmu mladé dravé kluky, kteří jsou odhodlaní na hřišti nechat vše, takže to je určitě silná stránka. Hrajeme hodně na hraně rizika. Snažíme se hrát vysoko a soupeře hodně napadat. Tím získáváme velké množství příležitostí, ale bohužel naše procentuální úspěšnost v zakončení je tak 4% :)

  • Na čem naopak potřebujeme zapracovat, aby výkony byly ještě lepší?

Určitě se musíme naučit rozlišovat, kdy má cenu hrát na hraně rizika a kdy je lepší kontrolovat hru. Nemůžu znovu opomenout naši produktivitu! Představoval bych si i lépe zvládnuté přesilové hry.

  • Nemůžu nezmínit. Proti Kadani se na hřišti objevilo hned pět našich odchovanců ročníku 2002, jak si zatím spokojený s jejich přínosem týmu?

Je to naše cesta, kterou jsme si zvolili. To, jestli je to přínos jak pro nás, tak pro kluky, ukáže až čas. Kluci dostávají šanci oprávněně a věřím, že je to pro ně jen začátek dlouhé cesty :)