Vítězné derby před fantastickými diváky
18. listopadu 2019

Vítězné derby před fantastickými diváky

V sobotu se před více než 280 diváky odehrálo první teplické derby této sezóny. V teplické sportovní hale se naši borci utkali s domácím DDM Dynamo Teplice. V především bojovném zápase, který často postrádal florbalovou kvalitu jsme od začátku zápasu tahali za delší konec a po 60 minutách jsme se mohli radovat z přesvědčivé výhry 11:5.

Aktivita na sociálních sítích, v místních novinách, dokonce i vytváření propagačních materiálů – to vše bylo k vidění během uplynulého týdne ze strany pořadatelského týmu, tedy Dynama. Nutno podotknout, že se jim vše perfektně povedlo a dokázali přilákat nejvyšší návštěvu v historii Divize, což je chvályhodný počin. Je tedy zřejmé, že florbal v Teplicích fanoušky zajímá a dokážou vytvořit skvělou atmosféru!

První třetina byla ze strany Florbalu Teplice plná nervozity a špatného řešení finální fáze. Mladá první lajna, ve které se usídlili hned tři mladší junioři, střelec Pechatý a matador Severa rozvinula od začátku zápasu celoplošný pressing, což přinášelo mnoho zisků míčků, avšak také několik propadnutí a následné brejkové situace soupeře. Hned v 16. vteřině dorazil Pechatého střelu mladík Koštoval a zahájil tak svůj skvělý výkon, za který byl odměněn cenou za nejlepšího hráče utkání. Dynamo hrozilo pouze z protiútoků, které dokázalo na začátku zápasu řešit velmi kvalitně. Z dorážky vyrovnával Czerwenka a následně se prosadil střelou Šnejdar.

Nejhezčí branku zápasu mohli diváci vidět ve 14. minutě, kdy David Gebhardt na sebe natáhl celou obranu a poté geniální přihrávkou vybídl ke snadnému gólu Tomáše Soukupa. Domácí ovšem tečovanou střelou Jánského dokázali strhnout vedení na svou stranu. Několik vteřin před koncem třetiny vyrovnal po nepřehledné situaci opět Soukup a do kabin se šlo za stavu 3:3. V kabině se dostalo především psychické vzpruhy pro všechny hráče a tato motivace velmi pomohla.

Hned zkraje třetiny se trefil další mladík Martin Sedlmaier. Na tuto branku dokázali domácí ihned zareagovat. Ovšem od té doby byl na hřišti jen jeden tým. Florbal Teplice zklidnil hru, dokázal skvěle odebírat soupeři míček a především zlepšil finální fázi. Po krásné akci se prosadil opět Koštoval, na něhož navázal jeho juniorský kolega Schneider. Když během několika minut předvedl dvě přesné trefy Martin Pechatý a stav byl 8:4, byli hosté ve velmi dobré pozici. Do konce třetiny se ještě trefil hecíř Martin Severa, který zvedl svým gólem hostující kotel na nohy!

Ve třetí třetině předvedli hosté skvělý taktický výkon. Hráli hodně na balónu, nikam se nehnali a zkušeně hlídali vývoj zápasu. Nerozhodil je ani krásný gól domácího Günthera. Do konce zápasu zvládli hostující borci vsítit ještě dvě branky, o které se postarali Fiala a nakonec třígólový střelec Soukup. Florbal Teplice si tak zkušeně došel pro výhru 11:5 a poskočil na třetí místo vyrovnané tabulky.

Komentář trenéra Martina Severy: Pro nás to byl neskutečně složitý zápas. Být favorit v derby je vždycky nevděčná role. Jsem spokojen s přístupem kluků k zápasu. Juniorům se nerozklepali kolena a ostatní kluci to zvládli skvěle. Ovšem chtěl bych poděkovat především fantastickým divákům na obou stranách, kteří hnali své oblíbence. Před takovou kulisou se každému hraje skvěle a hráči se vyhecují k lepšímu výkonu. Doufám, že se uvidíme i na dalších zápasech!