Muži o víkendu nebodovali, junioři doma úspěšní
14. listopadu 2019

Muži o víkendu nebodovali, junioři doma úspěšní

Hned dva zápasy čekaly Muže A o uplynulém víkendu. V sobotu se vydali na daleký výlet do Sokolova a v neděli v domácím prostředí přivítali lídra tabulky z Vinohrad. V obou zápasech bohužel na své soupeře nestačili, a tak poprvé vychází z víkendového dvojzápasu bodově naprázdno. Oslabení junioři předvedli v domácím prostředí skvělý výkon a do tabulky si připisují čtyři body.

Jako nebe a dudy, tak lze ve zkratce popsat výkony teplických mužů během minulého víkendu. Velmi nepovedený zápas odehráli v sobotu v Sokolově. Na výkonu hostů se podepsala především dlouhá cesta. V celém zápase chyběly především emoce, nasazení a nadšení. Domácí Sokolov zvolil taktiku legendárního prešovského betonu a tepličtí muži se nebyli schopni svými střelami prosadit.

První třetina sice skončila 1:1, ale během druhé dvacetiminutovky začali domácí využívat své brejkové situace a odskočili do dvoubrankového vedení. Ani ve třetí třetině nepřišel nenastalo ve hře Teplic výrazné zlepšení. Po snižujícím gólu na 5:4 se Teplice dopustily hned sedmi dvouminutových „faulů“ a o osudu zápasu tak bylo rozhodnuto.

Okamžitě ovšem byla vidět na hráčích motivace tento špatný výkon odčinit. Druhý den byla skvělá příležitost, do Teplic zavítal lídr tabulky a dosud neporažený celek z Vinohrad. Po čas celého zápasu byl k vidění krásný florbal plný nasazení, férových soubojů a napínavých okamžiků. Vinohrady sice hned v první minutě inkasovaly, přesto si vzaly vedení na svou stranu a většinu zápasu ho držely.

Přesto domácí dokázali deset minut před koncem vyrovnat. Následně pohrdli možností jít do vedení, když neproměnili trestné střílení. To se ukázalo jako klíčovým prvkem, pět minut před koncem zkušeně hosté využili zaváhání v obranných řadách a vedení 6:5 již nepustili.

Na domácí půdě se představili také junioři, kteří vzhledem ke kolizi se zápasem A týmu nebyli v úplně plné síle. Tým doplněný několika nadějnými dorostenci zvládl první zápas s Chomutovem „B“. Přestože polovina zápasu byla velmi vyrovnaná, tak se nakonec radovali domácí. Rozhodla zlepšená produktivita ve druhé polovině utkání. Zkušeně odehraná třetí třetina znamenala výhru 9:4.

Ve druhém zápase se tepličtí junioři utkali s Lovosicemi, kteří mají v letošní sezóně skvělou formu a zaznamenali zatím pouze jednu porážku. Většinu utkání tahali domácí za kratší konec. Lovosice trestaly nedůraz v předbrankovém prostoru a dostaly se do vedení 5:1. Poté ovšem nastal ve výkonu Teplic ohromný zlom. Aktivním, nebojácným stylem dokázali junioři snížit, a nakonec i zápas vyrovnat. Poslední hektické minuty byly plné nervozity. Oba týmy se rozešly smírně výsledkem 7:7.

Komentář trenéra Teplic Martina Severy: Od zápasu s Vinohrady se můžeme odpíchnout. Byl to přesně takový výkon, který bych si představoval ve všech zápasech. Ovšem nějaký výkyvy jsou pochopitelné, téměř polovina mužstva je složena z hráčů ročníku 2002, kteří potřebují sbírat zkušenosti. Jsem ovšem nadšený, jakým způsobem mi vrací důvěru do nich vloženou. Junioři byli tento víkend nekompletní, a proto jsem nesmírně spokojen s tím, co předvedli. U kluků, co nedostávají prostor v mužských týmech je vidět velký progres a jsem rád, že s nimi mohu do budoucna počítat.