Starší žáci o víkendu suverénní
11. listopadu 2019

Starší žáci o víkendu suverénní

Během víkendu se dostali do akce obě mužstva starších žáků. V Ústeckém přeboru čekal na společný tým Teplic a Dubí výlet do Loun, kde se utkali s domácím týmem a Litvínovem. Následující den jsme na domácí půdě pořádali jeden z košů Ústecké ligy, kde jsme se utkali opět s Louny, Žatcem a Chomutovem. Ve všech zápasech byli starší žáci stoprocentní!

Širší základna, kvalitnější tréninky a větší zápasové nasazení – to jsou atributy, které se u starších žáků oproti loňské sezóny významně zlepšily. Stojí za tím především spojení s dubským florbalem, které bezesporu pomohlo oběma stranám.

V sobotu se tak jedna parta starších žáků vydala v rámci dalšího kola Ústeckého přeboru do Loun, kde odehrála další dva zápasy. Ty se povedly na výbornou. Starší žáci doplnění o talenty z řad mladších žáků si v prvním zápase poradili s domácími Louny poměrem 6:2. Ve druhém utkání je čekal o poznání těžší soupeř, Litvínov si zatím v přeboru vede velmi dobře. Ovšem nasazením a radostí ze hry předčili tepličtí žáci soupeře a radovali se z výhry 8:5.

Stejně skvěle se zatím daří starším žákům v košovém systému v rámci Ústecké ligy. V neděli na domácí palubovce přivítali týmy z Loun, Žatce a Chomutova. Cílem bylo jednoznačně bavit se florbalem a krásnými akcemi ukázat přítomným rodičem své umění. Oboje se do puntíku povedlo! V prvním zápase svedli vyrovnaný zápas s Louny, ve kterém si během první třetiny vytvořili dvougólový náskok, který už nepustili a radovali se z výhry 3:2.

Další zápasy už byly mnohem jednoznačnější a suverénnější. Proti Žatci zlepšili žáci produktivitu a radovali se hned z 13 vstřelených branek, soupeř dokázal odpovědět pouze dvakrát a byla z toho vysoká výhra 13:2. V posledním zápase proti Chomutovu nedokázal soupeř vstřelit jedinou branku, my naopak kontrovali hned osmkrát a po dalším suverénním výsledku 8:0 se starší žáci mohou radovat z postupu do vyššího koše.