Mužské týmy o víkendu neporaženy
6. listopadu 2019

Mužské týmy o víkendu neporaženy

Listopad je pro teplické mužské týmy velmi nabitý. Mužský „A“ tým hraje každý týden o důležité body do našlapané tabulky a „B“ tým absolvuje hned tři turnaje. První listopadový víkend tak šly do boje obě družstva mužů. A tým se o sobotním večeru utkal s nepříjemnými Lovosicemi a B tým odehrál dva bojovné zápasy v nedalekém Litvínově.

Áčko se v sobotu na domácí půdě utkalo s velmi známým soupeřem z Lovosic. Téměř všechny vzájemné zápasy bývají velmi vyhecované a napjaté, je to především z důvodu bývalé silné lovosické enklávy v Teplicích. Domácím hráčům bylo jasné, že je čeká velmi náročné utkání, což umocňovala absence několika klíčových hráčů.

Předzápasová motivace se teplickým hráčům vyplatila. Hned od úvodu utkání převzali otěže a dostávali se do mnoha šancí. Pouze kvůli své vlastní neproduktivitě byl stav zápasu v 10. minutě „jen“ 3:0. Hned v úvodu se trefil exlovosický Pechatý, na nějž navázal Soukup a junior Schneider. Po chybě v rozehrávce hosté z ojedinělé šance snížili, ovšem do přestávky upravil opět na třígolový rozdíl domácí Kus.

Druhá třetina byla ovšem jak ze špatného snu. Lovosice hned v úvodu snížili na rozdíl jedné branky. Domácí díky dvougólovémeu Kusovi a Soukupovi opět odskočili. Nicméně závěr třetiny opět patřil hostům. Dvě střely z dálky a využitá přesilovka znamenaly stav 6:6. Tato třetina byla ze strany Teplic velmi laxní, nedostatek pohybu a bojovnosti.

O pauze se rázně ujal slova trenér Martin Severa, někteří hráči poté sami přiznali, že se báli o jeho zdraví. Ovšem jeho proslov pomohl. Během dvou minut vstřelil dvě branky mladík Koštoval a konečné skóre upravil Fiala a právě Severa. Konečný výsledek 10:6 byl tak ve finále spravedlivý.

V neděli poté do Litvínova odcestoval B tým, kde se utkal s Žatcem a domácí rezervou. Zápas se Žatcem nenabídl příliš florbalové krásy, prim hrály obrany a především oba brankáři. Žatec vstřelil svou jedinou branku zápasu hned ve druhé minutě, odpověď přichystal Soukup. Když se v průběhu druhé třetiny trefil Koštoval, nikdo nečekal, že půjde o vítěznou branku. Nicméně zbytek zápasu hráči Teplic odbojovali jako jeden muž a mohli se radovat z těsné výhry 2:1.

V druhém zápase na ně čekal domácí „B“ tým. Utkání plné bojovnosti, která se místy dostala až za hranu, skončilo nerozhodným výsledkem 4:4. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větši než jednogolový náskok. V první třetině se trefili tepličtí junioři Koštoval se Schneiderem, na ně v prostřední části navázal nestárnoucí Tomáš Weiss a ve třetí třetině upravil skóre opět Soukup.

Čtyři body ze dvou zápasů jsou pro „B“ tým velkým úspěchem a hráči netrpělivě vyhlížejí další turnaje. Děkujeme všem divákům za podporu.