Šestibodový víkend mužů
22. října 2019

Šestibodový víkend mužů

Poprvé v sezóně odehrál mužský A tým dva zápasy za jeden víkend. V sobotu přivítal na domácí půdě Panthers Praha „B“ a v neděli poté vyrazil do Vršovic na zápas s FBC Slavia Praha. Oba dva duely byly fyzicky nesmírně náročné. Zejména díky skvělému týmovému výkonu berou muži z těchto zápasů šest bodů a upevňují si pozici na špici Divize.

Velká neznámá, tak by se dal charakterizovat víkendový dvojzápas proti pražským soupeřům. V sobotním večerním utkání dorazil do Krupky tým Panthers Praha „B“, který si během sezóny připsal například velmi cenný skalp Kadaně. Od začátku utkání ovšem bylo vidět, že domácí nechtějí nechat nic náhodě. Tři pětky, až na výjimky mladých dravců, zasypalo brankáře hostí střelami. Ten předváděl po čas celého zápasu skvělý výkon. Již v 15.minutě byl stav 3:0 pro domácí, kdy se nejprve trefil Soukup, poté Pechatý a v neposlední řadě zakončil krásnou kombinaci kapitán Stejskal.

Soupeř stihl do přestávky snížit, ovšem hned po změně stran to do svých rukou vzali mladí junioři. Nejprve se svým prvním gólem v dospělé kategorii prosadil Ondřej Brabec. O pár minut později na něj navázal zkušený matador Fiala. Pár vteřin před druhou sirenou snížili hosté a o pauze svítil na ukazateli stav 5:2. Třetí třetina ovšem byla úplně jiná než ty dvě předchozí. Teplice pomalu začaly ztrácet půdu pod nohama a soupeř z Prahy zvýšil tempo hry na maximum.

Vzešla z toho infarktová třetí třetina! Domácí zásluhou odchovance Koštovala utekli znovu na rozdíl tří branek, ovšem soupeři stačilo 40 vteřin, aby snížil na rozdíl jediného gólu. Oddechnutí přinesl až necelé čtyři minuty před koncem David Gebhardt. Hosté poté neúspěšně zkoušeli hru v šesti, za což je domácí hned třikrát potrestali. Konečný stav 11:5 tak ne zcela reflektoval relativně vyrovnaný zápas.

V neděli poté čekal muže výlet do pražských Vršovic, kde se utkali s pražskou Slavií, která zatím v sezóně nestačila pouze na suverénní Vinohrady. Zápas sledovalo více než sto diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Od začátku se hrál spíše opatrný florbal plný důrazných soubojů. Žádný z týmu si nevytvořil trvalý tlak a k vidění bylo mnoho zblokovaných pokusů. Těsně před první přestávkou se trefil teplický Severa a o pár vteřin později Vyskočil. První třetina tak skončila lépe pro hosty.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu, minimum šancí a spíše boj. Když už se ovšem některý z týmů dostal do šance, byla vyložená! Z pohledu Teplic patřila tato třetina Lukáši Fialovi, který rozvlnil slávistickou síť hned dvakrát. Stav 0:4 po druhé třetině vykouzlil úsměv na rtech několika teplickým fanouškům, kteří vážili cestu do Vršovic. Ve třetí třetině ovšem spustila Slavie svůj tlak a hráči Teplic se nestačili otáčet. Hned ve druhé minutě se tváří v tvář golmanovi prosadil domácí Šafář, o několik minut později se z dorážky prosadil Kamberský a Slavia byla na koni.

Hosté se ovšem díky týmovému výkonu a odhodlání dokázali zkoncentrovat a další šance Slavie zlikvidovat. Na tlak domácích si připravil nejlepší odpověď svým hattrickem Fiala a typickou dalekonosnou ranou Pechatý. Když šest minut před koncem teplický Severa přehodil domácího brankáře, bylo o osudu utkání rozhodnuto. V poslední minutě se poté z gólu radovali oba týmy. Nic to neměnilo na tom, že si tepličtí hráč opět po výhře 8:4 zazpívali svůj oblíbený „Vysoký Jalovec“.