Muži porazili Chomutov, poté nestačili na Ústí
15. října 2019

Muži porazili Chomutov, poté nestačili na Ústí

Mužský „A“ tým absolvoval o uplynulých víkendech dva zápasy v rámci Divize A. Nejprve se vydal do Chomutova, kde po takticky zvládnutém výkonu dokázal přehrát domácí a odvést si výhru 10:5. Poté doma přivítal silné Ústí „B“. Tento vyrovnaný zápas nakonec rozhodly zkušenosti soupeře a po výsledku 10:7 putují všechny body do Ústí.

Do Chomutova přijeli muži s jednoznačným cílem – odvést si od nováčka v soutěži tři body. Ovšem proti nažhaveným domácím to neměl být vůbec jednoduchý úkol. Chomutov posilněn o hráče z A týmů a nadějné junioru si především v útočné třetiny vypracovával po celý zápas nadějné situace. Nicméně v jejich obraně byly velké mezery, čehož hráči Teplic dokázali využít.

Hned v první třetině odskočili tepličtí do vedení o tři branky, když se dvakrát trefil Pechatý a dvakrát Gebhardt. Po změně stran začal mnohem aktivněji soupeř, avšak na tento tlak našly Teplice tu nejlepší odpověď. Trefil se Severa a v polovině zápasu završil svůj hattrick Pechatý. Druhá polovina třetiny nabídla ještě větší gólové hody, na gól Chomutova odpověděl svou první brankou v mužích Martin Schneider. O pár vteřin později využil standardní situaci Fiala a do pauzy se prosadil ještě Severa. Třetí třetinu měl Chomutov více ze hry, ovšem Teplice dokázaly dovést zápas zkušeně do konce a odvezly si tři body za výhru 10:5.

Následující týden se tepličtí florbalisté utkali s Ústím „B“, to bylo posíleno o dva hráče A týmu, kteří namlsaným divákům předvedli, jak vypadá florbal na nejvyšší úrovni. Začátek zápasu vyšel jednoznačně lépe ústeckým florbalistům. Hned po pár minutách se dostali do vedení. V polovině třetiny dokázal odpovědět domácí Fiala, ale poté se s góly roztrhl pytel. Chyby na obou stranách a přesná zakončení zejména z ústecké strany znamenaly pět gólů v domácí sítí. Do pauzy dokázal výsledek korigovat Schneider s Pechatým. Průběžný stav 5:3 tak předznamenával gólovou přestřelku.

Do druhé třetiny nastoupili aktivněji domácí. Bohužel z herní převahy nedokázaly využít více než několik nebezpečných střel. To hosté z Ústí zase trestali. Fantastický Brom s Koníkem dokázali zužitkovat jakýkoliv náznak šance. Ústí odskočilo na rozdíl pěti branek a bylo zřejmé, že pro Teplice to bude velmi složitý úkol. Tepličtí florbalisté se nevzdali a ve třetí třetině dokázali výsledek korigovat na konečných 10:7, kdy si premiérovou branku v sezóně připsal odchovanec Derka. Po bojovném a týmovém výkonu tak Teplice poprvé v sezóně prohrávají v normální hrací době.

Vyjádření trenéra Martina Severy: Výhra v Chomutově mě těší, k zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně a po většinu zápasu jsme drželi to, na čem jsme se domluvili. S Ústím jsou zápasy vždy specifické, nyní tomu nebylo jinak. Hra byla podle mého velmi vyrovnaná, ale rozhodla koncovka. Musíme střílet z první, rychleji zakončovat a hlavně lépe řešit brejkové situace, kterých se v zápase vyskytlo několik. Stále se ovšem učíme a s Ústím se budou body sbírat těžko všem týmům.