Áčko bere z domácího prostředí tři body
3. října 2019

Áčko bere z domácího prostředí tři body

V sobotu se poprvé před vlastními fanoušky představil mužský „A“ tým Florbalu Teplice. V rámci třetího kola Divize A přivítal na své palubovce nováčka z Loun. Zápas nabídl spíše boj než mnoho florbalové krásy, přesto se domácí mohou radovat z výhry 7:4 a do tabulky si připsat důležité tři body.

Vzhledem k souběžně hranému turnaji „B“ týmu, mělo mužské Áčko k dispozici pouze deset hráčů do hřiště a dva brankáři. Tento fakt se ukázal být problémovým zejména po odstoupení Tomáše Soukupa během druhé třetiny. Přesto byly Teplice v zápase s Louny velkým favoritem.

Začátek zápasu se nesl v nervózním duchu. Hosté po dvou porážkách potřebovali zabrat a domácí hráči si uvědomovali, že role velkého favorita bývá někdy zrádná. Po několika minutovém oťukávání, kdy oba týmy vyslaly několik propagačních střel, se v přesilové hře krásnou střelou prosadil Lukáš Fiala. O pár minut později na něj navázal při své letošní premiéře David Gebhardt a Lukáš Vyskočil, který využil nádherně rozehranou standardní situaci.

Rychlé vedení 3:0 v desáté minutě domácí tým uklidnilo. V následné přesilovce se prosadil kapitán Teplic Martin Pechatý. Když v poslední minutě první třetiny upravil David Gebhardt z rychlého protiútoku skóre na 5:0, zdálo se, že diváci uvidí poklidný průběh celého zápasu.

To se ovšem nestalo, Louny se ve druhé třetině výrazně zvedly. Hráči hostí začali mít klid na hokejkách a dostávat se do střeleckých situací a šancí, kterým dlouho odolával domácí brankář Weiss. V 26. minutě zkompletoval hattrick nechytatelnou dělovkou David Gebhardt, který si svůj parádní výkon zkazil pouze zbytečným vyloučením za hru v šesti lidech! V polovině zápasu vstřelil sedmý gól při hře 4 na 4 Lukáš Fiala. Louny se přesto nevzdaly a těsně před koncem třetiny se poprvé v zápase prosadil Linka.

Třetí třetina byla plně v režii Loun. Domácí již v devíti lidech začali příliš spoléhat na obranu a hosté začali mnohem více hrát na míčku. Hned v úvodu se po teči Severy smolně odrazil míček za domácího Weisse, který byl bezmocný. Louny vycítily šanci a o několik minut později se z protiútoku prosadily. Když osm minut před koncem znovu z rychlého brejku vsítily svůj čtvrtý gól, vypadalo to v Krupce ještě na velké drama. Teplice jej ovšem nedopustily a zejména díky disciplinovanosti berou důležité tři body do tabulky.

Vyjádření trenéra Martina Severy: Do utkání jsme v prvních minutách vstoupili lehce nekoncentrovaně, ale díky naší produktivitě jsme se dostali v první třetině do vysokého vedení. Poté jsme lehce přestali hrát a soupeř přidal na obrátkách. Konec zápasu jsme si ovšem už pohlídali. Musíme se ale naučit takové zápasy dohrávat klidněji a nedostávat soupeře na koně vlastní pohodlností.