Dorost se poprvé představil v domácím prostředí
1. října 2019

Dorost se poprvé představil v domácím prostředí

V sobotu se ve sportovní hale v Krupce poprvé před svými diváky představili dorostenci Florbalu Teplice. Nově skládající se tým ve dvojzápase s Děčínem a Louny rozhodně nezklamal. Bojovný a srdnatý výkon nakonec stačil na jednu výhru.

Zcela nové tváře se v letošní sezóně představují v dorostu Florbalu Teplice. Po loňské úspěšné sezóně v 1.lize přešla kostra týmu do juniorů a otěže přebírají mladší hráči. Do nově vznikajícího týmu také skvěle zapadly posily z SK Dubí, se kterým od nové sezóny spolupracujeme a již jsou viditelné první pozitivní výsledky!

Po prvním nepříliš vydařeném turnaji se v sobotu představil dorost na domácí půdě v Krupce. V prvním zápase jej čekal favorit z Děčína. Úvodní třetina byla herně i výsledkově velmi vyrovnaná, Teplice se dvakrát dostaly do vedení, avšak soupeř dokázal ihned najít odpověď. Ve druhé třetině začal hrát Děčín více na míčku a nacházel skulinky v obraně Teplic a dostal se do dvoubrankového vedení.

Třetí třetina nabídla parádní podívanou z obou stran. Hrál se útočný florbal plný šancí, které dokázal využívat především soupeř. Konečný výsledek 8:4 pro Děčín, a především poctivá hra teplických dorostenců nebyl v žádném případě zklamáním.

Ve druhém zápase se dorost utkla s Lokomotivou Louny. Tento zápas nenabídl tolik florbalové krásy, avšak byl vyrovnaný od začátku až do konce. Dvakrát dokázali tepličtí florbalisté odpovědět na vedení soupeře a po dvou třetinách byl stav nerozhodný 3:3. V poslední třetině poté zvítězila chuť a nadšený výkon domácích doplněn o skvělé zákroky brankáře. Když v poslední minutě dokázaly Teplice ubránit přesilovku soupeře, mohly se radovat z prvního vítězství v sezóně poměrem 5:4.

Vyjádření trenéra Pavla Dolejšího: Začátek sezóny je pro nový tým vždycky náročný. Kluci si na sebe teprve zvykají a určité automatizmy na hřišti chybějí. Jsem rád, že jsme během tohoto turnaje zahráli slušně do obrany a především týmově. To je základ, na kterým chceme stavět. Doufám, že v příštích turnajích se zlepší také útočná hra týmu.


Tagy