Úspěšný víkend teplické mládeže
24. září 2019

Úspěšný víkend teplické mládeže

O víkendu absolvovali své první turnaje také naše dvě mládežnické kategorie. Starší žáci se představili do Strupčic a po třech výhrách si zajistili postup do vyššího koše. Junioři ve stejné hale navázali na své mladší kolegy, nejdříve vysoko porazili Florbal Jirkov a ve druhém zápase udolali silnou juniorku kadaňských Katů.

Starší žáci se po roční odmlce opět představili v košovém systému ligy. První turnaj v nové sezóně odehráli na palubovce Strupčic, kde se kromě domácího Jirkovu utkali s Louny a Chomutovem. V prvním zápase si tepličtí starší žáci poradili s Jirkovem poměrem 10:2. Prosadilo se i několik nových hráčů, kteří v rámci spolupráci s SK Dubí oblékli teplický dres. Tato spolupráce se od začátku sezóny začíná vyplácet a věříme v její další prohlubování.

Druhý zápas s Chomutovem zvládli tepličtí jednoznačně a po výhře 13:0 je čekali domácí Louny. Tento duel se nesl ve znamení velkých emocí z obou stran, o čemž svědčí také velký počet vyloučení. Teplice nakonec i přes nepovedený závěr zvítězily 7:5 a v příštím kole se představí v České Lípě.

Junioři odpoledne vystřídali své spoluhráče ve strupčické hale. Silný ročník 2002, jehož někteří hráči již oblékají dres mužského A týmu se netají vysokými ambicemi. Ty začal naplňovat hned v prvním zápase, kdy přestřílel domácí Jirkov vysoko 19:6. V zápase plným hezkých kombinací se dokázal výrazně prosadit sedmigólový střelec Martin Schneider nebo také navrátilec do sestavy Adam Betka, který vstřelil hned čtyři branky.

Ve druhém zápas čekala na teplické juniory těžká překážka. Silná Kadaň, která byla namotivována po výhře nad Děčínem. Celý zápas byl velmi vyrovnaný a ve finále rozhodli maličkosti. Zápas rozhodla až poslední třetina, kterou Teplice zvládly lépe a odnesly si výhru 8:7. Junioři tak dokázali zúročit náročnou přípravu a zkušenosti z těžkých zápasů během léta. Doufáme, že se bude dařit i nadále!