Martin Schneider: Návrat do Teplic byl pro mě jasnou volbou
16. července 2019

Martin Schneider: Návrat do Teplic byl pro mě jasnou volbou

Martin Schneider je dalším talentovaným hráčem z ročníku 2002. Bývalý kapitán dorostu si v minulé sezóně okusil KB ligu a první dorosteneckou ligu v dresu Ústí nad Labem. Nyní se z povedeného angažmá vrátil zpět do svého mateřského klubu a spolu se svými vrstevníky bojuje o místo v základní sestavě A-týmu. Tento malý, ale šikovný útočník se s námi podělil o své dojmy z uplynulé sezóny a nastínil své plány do budoucna.

Martine, vítej zpět v Teplicích! Jsme rádi, že tě znovu vidíme ve žlutomodrém dresu. Jak se tvůj návrat z Ústí upekl?

Do mého rodného klubu, kde jsem působil od roku 2009 jsem se moc těšil. Teplice pro mě znamenají hodně a o návrat jsem sám usiloval. Moc se těším na novou sezónu.

Měl si po sezóně více nabídek a váhal jsi, kde budeš dále působit? Nebo byl návrat do teplických barev tvou prioritou?

Měl jsem nabídku z Karlových Varů a taky jsem s nimi byl na přátelském utkání, ale Teplice pro mě byly stále číslo jedna.

V loňské sezóně sis v dresu Ústí zahrál nejen první dorosteneckou ligu, ale také KB ligu, kde ses potkal například i s mnoha reprezentanty. Jak na uplynulou sezónu vzpomínáš?

Je to jiné než soutěže, které jsem hrával dříve. Vše je rychlejší, hráči jsou na jiné úrovni. Musel jsem si zvyknout na rychlejší hru. Ale na sezónu rád vzpomínám a získal jsem mnoho zkušeností.

Momentálně absolvuješ přípravu s A-týmem. Pociťuješ větší náročnost oproti dorosteneckým či juniorským přípravám?

Tak určitě je tam rozdíl oproti dorostu, ale myslím že každý junior by to měl zvládnout bez problému. Já osobně zvládám zatím v pohodě.

V nadcházející sezóně budeš moct zasáhnout do mužských soutěží. Jak se na tuto změnu těšíš? Jaké jsou vlastně tvé osobní cíle?

Jsem natěšený jak malý kluk :-). V mladších kategoriích jsem chodil fandit a pomáhat s pořádáním na zápasy mužů a těšil se až s nimi budu jednou moci hrát. Teď nastal čas, kdy se o to budu snažit a udělám vše abych mohl nastoupit do A-týmu Teplic. To je můj cíl.

Zároveň si stále věkem junior, těšíš se také na zápasy juniorské ligy?

Budu se snažit prosazovat se hlavně v kategoriích Muži, ale na juniorku se taky těším a myslím si, že když budu hrát, tak mi to určitě herně dá dost.

Jsi známý svou rychlostí a technikou, zároveň ale o tobě víme, že občas máš problémy udržet nervy na uzdě. Chceš se na tuto stránku v budoucnu více zaměřit?

Budu se snažit být v klidu, což už jsem trénoval na Grow campu minulý rok, kde jsme spolu komunikovali a trénovali psychiku. V průběhu sezóny s tím nebyly problémy a doufám že to půjde takhle dál. Samozřejmě se budu snažit hrát v klidu a jít příkladem mladším hráčům.

Otázka na závěr. Na jakého spoluhráče se v teplickém týmu nejvíce těšíš? :-)

Nejvíce se těším na Jana Koštovala, Martina Sedlmaiera a Ondřeje Brabce s kterými se znám už dlouho a s kterými jsem hrál už v mladších kategoriích.