Martin Sedlmaier: Mým cílem je dostat se do A-týmu
11. července 2019

Martin Sedlmaier: Mým cílem je dostat se do A-týmu

Martin Sedlmaier je jedním z hráčů úspěšného ročníku 2002. V minulé sezóně zastával funkci kapitána dorostu Florbalu Teplice a podílel se na úspěšné sezóně v první dorostenecké lize. Své role se nezříkal ani v juniorech, kde se svými spoluhráči, převážně z dorostu, sbíral cenné zkušenosti. Nyní tento talent absolvuje přípravu s mužským týmem a jeho ambicí je prosadit se do A-týmu. Tento obránce se s námi podělil o své dojmy z uplynulé sezóny a o očekávání ze sezóny následující.

Martine, začněme úplně od začátku. Do Florbalu Teplice si přišel teprve před třemi lety z Bíliny. Jaké byly tvé florbalové začátky a co tě vůbec k nám do klubu přivedlo?

O florbal jsem se začal zajímat, když mi bylo asi sedm let. U nás v Bílině jsem začínal v kroužku v DDM, poté jsem přešel do Sokola. Do Teplic jsem přestoupil, protože jsem měl mnohem vyšší ambice. Hrát ligové zápasy byl můj sen.

Celkem rychle ses propracoval v důležitého hráče a v loňské sezóně si dokonce dělal kapitána dorostenců. Je vůdcovství v tvé povaze nebo čím myslíš, že sis zasloužil tento post?

Těžko říct, čem jsem si tuto roli zasloužil. Podle mě vůdcovství vyloženě v mé povaze není, ale třeba ho tam trenéři objevili :) Florbal mě prostě baví a v docházce a přípravě na zápasy se snažím jít příkladem.

Uplynulou sezónu sis zkusil první dorosteneckou ligu. Byl to velký skok? V čem si spatřoval největší rozdíl?

Pro mě osobně to velký skok nebyl. Větší rozdíl byl především v rychlosti a v kvalitě hráčů a týmu celkově. Myslím, že to všechny naše hráče posunulo a první ligu jsme si užili.

Přes nevydařený začátek sezóny jste nakonec v pokročilejší fázi soutěže dokázali urvat nějaké body. Dá se teda uplynulá sezóna hodnotit úspěšně?

Určitě ano. Nasbírali jsme hodně nových zkušeností a věřím, že v příštích sezónách je naplno využijeme.

Zároveň si byl stabilní součástí juniorského týmu, kde hrála většina tvých spoluhráčů z dorostu. Myslíš, že to je výhoda? Jsou tak třeba v kabině a na hřišti lepší vztahy?

Výhoda to určitě je. Vtahy jsou mezi námi dobré. Je dobré, že do všech zápasů nastupujeme ve stejných sestavách a celá lajna si na sebe zvyká a zlepšuje se.

Teď tě čeká letní příprava s mužským týmem. Jak se na ní vůbec těšíš? :)

Těším se, hlavně, až si s nimi zahraju. Suchá příprava je nezbytná, ale myslím, že se už každý těší na start nové sezóny.

A jaké jsou tvé ambice na nadcházející sezónu?

Mým cílem je zajistit si pevné místo v A týmu. Chci si s klukama zahrát Divizi. A samozřejmě být úspěšný v juniorské lize, kterou většina z nás bude hrát již třetím rokem.

Na závěr bych se zeptal, jestli ve florbale máš nějaký vzor? Někoho, ke komu vzhlížíš?

Český reprezentant a hráč Mladé Boleslavi Milan Tomašík. Ze zahraničních hráčů Švédský reprezentant a hráč Storvrety IBK Alexander Rudd.