Teplické týmy se zúčastnily Nisa open 2019
10. června 2019

Teplické týmy se zúčastnily Nisa open 2019

O uplynulém víkendu se v Liberci konal jubilejní 20. ročník Nisa open. Florbal Teplice vyslal dva týmy. Dorostenci, doplnění o tři hráče Chomutova a jednoho hráče Děčína, si vedli skvěle a dokázali postoupit do play-off. Mladší žáci, opět ve spolupráci s SK Dubí, získávali během celého turnaje hlavně zkušenosti do dalších let.

Dorostenci nejprve v prvním zápase narazili na účastníka KB ligy Milevsko. V zápase, který měl místy až zběsilé tempo se zrodila remíza 2:2. Ve druhém zápase cestovali dorostenci do centra Liberce k zápasu proti výběru Ostravy, vyrovnané utkání rozhodla vlastní branka půl minuty před koncem. Druhý hrací den si dorostenecký tým poradil se Semily poměrem 6:0 a v klíčovém zápase porazil Spartu 4:1. V play-off poté nestačil na výběr Pardubicka a Hradecka. I tak je postup do osmifinále skvělé obsazeného turnaje velkým úspěchem.

Mladší žáci jeli na tento velký turnaj především sbírat zkušenosti. Ve čtyřech zápasech základní skupiny se ani jednou neradovali z vítězství. Ovšem sami sobě dokázali, že když je přístup k zápasu stoprocentní a všichni se soustředí na daný zápas, dokážou hrát vyrovnané bitvy i s mnohem silnějšími soupeři.

Vyjádření trenéra mládeže Martina Severy:

Bereme tento turnaj nejen jako zpestření sezony, ale hlavně jako možnost ověřit si naše dovednosti proti kvalitním soupeřům v relativně specifických podmínkách. Tento turnaj nám ukázala nejen naše přednosti, ale hlavně také nedostatky, na kterých potřebujeme zapracovat. U mladších žáků se stále pereme spíš sami se sebou a velkým prostorem. Velký problém je pro nás pohyb bez míčku a osobní zodpovědnost v obranných soubojích. U dorostenců potřebujeme zejména zapracovat na konstruktivní rozehrávce pod tlakem a proměňování šancí. Děkuju všem klukům, kteří s námi absolvovali tento turnaj a reprezentovali teplický Florbal, který určitě nezklamal.