Áčko hlásí první 3 body, ve vypjatém zápase zdolalo Děčín
19. září 2023

Áčko hlásí první 3 body, ve vypjatém zápase zdolalo Děčín

Na zápas druhého kola divize zavítalo Efdéčko do Nového Boru, kde v sobotu 16. září sehrálo zápas s Děčínem. Zápas plný emocí a tvrdých zákroků nakonec dopadl lépe pro naše hráče, kteří po vítězství 7:4 zapsali první body do tabulky.

Efdéčku se povedl vstup do zápasu. Ve 4. minutě našel Honza Koštoval před brankou Lukáše Muchu, který uklidil míček do poloodkryté branky. Za dalších 8 minut mířil přesně při přesilovce Martin Schneider a Teplice vedly 2:0. Toto skóre platilo i na konci první třetiny. Mohlo se ale několikrát měnit, jelikož oba týmy mířily přesně i do brankových konstrukcí. Škoda ale neproměněných šancí, náskok mohl být určitě větší.

V prostřední části pokračovalo Efdéčko obdobně jako v té první, z klidu ho vyvedl až kontaktní gól Děčína. Na něj zareagoval David Gebhardt, který vyšvihl děčínskému brankáři parádní Forsbergovu kličku, a když za další minutu zvýšil na 4:1 Vojtěch Bratschaedl, na teplické střídačce panovala dobrá nálada. Postupem času ji ale začaly narušovat emoce, které vrcholily stále častějšími strkanicemi a hádkami se soupeřem. Nejeden divák se divil, že v zápase byly uděleny pouze 3 dvouminutové tresty.

Nešťastná teč vedla na začátku třetí třetiny ke snížení domácích na 2:4. S odpovědí přišel opět Gebhardt, který přímo z rozehrávky trefil pravý růžek děčínské branky. 10 minut před koncem se Děčín dotáhl na pouhý jednogólový náskok a Efdéčko muselo přepnout na vyšší stupeň, párkrát opět pomohla i branková konstrukce. Náskok se nakonec povedlo uhájit a i navýšit, góly na 6:4 a 7:4 obstaral Martin Schneider, který tak zkompletoval hattrick.

Vítězství 7:4 znamená první 3 body do tabulky a průběžné osmé místo. Další šanci na zisk bodů bude mít Áčko v neděli 24. září od 18 hodin, kdy sehraje první domácí zápas v teplické hale proti Katům z Kadaně! Buďte u toho a přijďte Áčko podpořit, těšíme se na vás!

Související utkání
Sobota 16. září 2023 od 14:30
Děčín
4:7
0:2, 1:2, 3:3
Teplice