Ani pětigólové vedení nestačilo, Efdéčko po prohře s Wizardy opouští divizi
21. února 2024

Ani pětigólové vedení nestačilo, Efdéčko po prohře s Wizardy opouští divizi

Nedělní večer měl přinést rozuzlení sestupové hádanky divizní skupiny A. Poslední zápas v sezóně přisoudil Áčku jako soupeře pražské Wizardy, nad kterými ještě 15 minut před koncem Teplice vedly 8:3, ale jak to nakonec dopadlo už teď všichni víme. Neuvěřitelný obrat soupeře ukázal, jak je vlastně florbal krásný sport, i když v teplickém případě je slovo „krásný“ velmi zavádějící.

I jako v předchozím domácím zápase s Ústím, i tentokrát mělo Efdéčko výborný start do zápasu a dvěma rychlými góly v osmé minutě se dostalo do vedení 2:0 – nejprve se prosadil střelou dvacet nad led Vojta Bratschaedl, na kterého navázal po střele na přední tyč David Gebhardt. Ve 14. minutě zvyšoval Bratschaedl už na rozdíl tří branek a atmosféra v hale byla v tu chvíli úchvatná! Tepličtí velmi dobře bránili a dlouho nepouštěli Wizardy do větších šancí, i tak se hosté stihli ještě v první třetině prosadit, půl minuty před sirénou využili přesilovku a po první třetině vedlo Efdéčko 3:1.

Ve skvělém výkonu pokračovali domácí i po změně stran, Gebhardt se po individuální kličkované přes několik hráčů dostal až do ideálního prostoru, ze kterého zametl míček do branky a zvýšil na 4:2. V polovině zápasu se nechtěně prosadili hosté, přihrávku Matyáše Drobného si do vlastní branky srazila wizardská obrana a na tabuli svítilo skóre 5:2 pro Teplice. Ve 37. minutě se po špatné rozehrávce soupeře dostal k míčku Honza Koštoval a rozjásal zaplněné tribuny pošesté a za další minutu to zvládl Tomáš Rudolf po milimetrové střele pod víko posedmé! V čase 37:23 tak vedlo Efdéčko 7:2. I ve druhé třetině měli poslední slovo hosté, a proto se do šaten šlo za stavu 7:3 pro domácí.

Žlutomodré dresy začaly i třetí periodu velice slibně, osmou branku přidal Lukáš Mucha po rychlé rozehře Vojty Bratschaedla. Stav byl 8:3 a do konce zápasu zbývalo 15 minut a 17 sekund. Nikdo netušil, k čemu se v teplické hale může schylovat. Hosté se dostali do tempa dvěma góly během 20 vteřin a deset minut před koncem byl teplický náskok už jen tříbrankový. A bohužel po každé minutě se stál zmenšoval, pražskému celku tam v posledních minutách spadlo snad úplně všechno. Každé malé zaváhání dokázal lídr tabulky potrestat a v čase 54:21 bylo vyrovnáno 8:8. Ani oddechový čas nedokázal rozjetého soupeře zastavil v za dalších 33 sekund šli Wizards poprvé v zápase do vedení. Časomíra ukazovala čas 55:47 a hosté se radovali ze své desáté branky. Snad poprvé za celé utkání bylo v teplické hale hrobové ticho, slyšet byla snad jen radost soupeře. Opařené Efdéčko dostalo ještě možnost přesilovky, ale ani s odvolaným gólmanem a šesti hráči v poli už se manko dohnat nepodařilo. Wizards naopak ještě pečetili své vítězství a sestup Efdéčka gólem do prázdné branky. Po zaznění sirény tak ztichlá teplická hala sledovala pouze radost hostů z výhry 11:8.

To, co se stalo ve třetí třetině, nechápal nikdo – fanoušci, domácí tým, hostující tým, pořadatelé… Nikdo to nechápal na hale, někdo to nechápe ani teď a věříme a chápeme, že spousta lidí to možná ani nikdy nepochopí. Berme si z toho snad jen ponaučení, že i náskok pěti gólů je častokrát ve hře, kterou všichni máme tak rádi, nedostačující.

Efdéčko v tabulce obsazuje sestupovou desátou příčku, u které všichni víme, že znamená sestup. I když se divize v příští sezóně v Teplicích hrát nejspíš nebude, o to větší motivace bude jí v další sezóně zpět vybojovat.

A to i kvůli vám, skvělým divákům, kterým patří velké díky za to, jak jste chodili Áčko celou sezónu podporovat a vytvářet perfektní zápasovou kulisu. Hovoří o tom i číslovka návštěvnosti – na domácí zápasy Efdéčka se přišlo podívat průměrně 154 diváků, což Teplice řadí na třetí místo v tabulce návštěvnosti v divizní skupině A. V rámci všech 60 divizních týmů pak byly teplické zápasy páté nejvíce navštěvované! Ještě jednou moc děkujeme a doufáme, že diváckou přízeň nám zachováte i v příští sezoně!