Divizní matematika: kolo před koncem
14. února 2024

Divizní matematika: kolo před koncem

Drama až do konce. Efdéčko o víkendu nevyužilo nabídnutou šanci a o třech sestupujících týmech se rozhodne až v poslední kole.

V sestupových vodách jsou namočeny hned čtyři týmy. Ani jeden navíc není zcela utopený a každý z nich má větší či menší šanci na udržení soutěže. Olymp, Ústí, Děčín, Teplice - po příštím víkendu budou tři týmy smutnit a jeden se radovat. Jakou šanci na úspěch má právě Efdéčko?

Vyhrát, nebo se modlit?

Ze všech čtyř týmů mají Teplice nejpříznivější pozici v tabulce a nejhorší zápasový los. Když Efdéčko zvládne na domácí půdě porazit za tři body Wizardy, nemusí se ohlížet na žádný další zápas a má jistotu udržení soutěže. Mluvíme ovšem o celku, který už má jisté první místo v tabulce, hodlá bojovat o Národní ligu a v celé sezóně ztratil jen devět bodů.

Všechny ostatní cesty vedou přes výsledky ostatních týmů. Olymp bude bojovat proti druhé Kadani, Ústí se čtvrtým Slaným a Děčín vyzve Chomutov, který o víkendu rozhodl o zachránění soutěže. Teplice, Děčín i Ústí mají shodný počet bodů, Olymp má o dva méně. K udržení je tedy potřeba:
1) získat alespoň stejný počet bodů jako získá Děčín proti Chomutovu
2) získat alespoň stejný počet bodů jako získá Ústí proti Slanému
3) získat alespoň o bod méně než získá Olymp proti Kadani.

Cesta to rozhodně nebude jednoduchá, a bude proto potřeba každého žlutomodrého fanouška, který dorazí v neděli 18.2.2024 od 17:00 do teplické sportovní haly.

Související utkání
Neděle 18. února 2024 od 17:00
Teplice
8:11
3:1, 4:2, 1:8
SO Praha