Výhra a remíza - 4 body pro A tým!
20. února 2023

Výhra a remíza - 4 body pro A tým!

A tým o víkendu porazil Louny, remizoval s Mostem a vede neúplnou tabulku Regionální ligy.

Zápasy mužského A týmu orámovaly jarní prázdniny okresu Teplice. O minulém víkendu uspěli tepličtí hráči proti Lovosicím, které svěřenci Tomáše Syryčanského porazili 6:2 - výhru žlutomodrých dirigoval čtyřmi góly David Gebhardt. Ve druhém zápase proti mosteckým Sypačům už se ale body získat nepodařilo - Teplice podlehly poměrem 7:10.

O právě uplynulém víkendu už Teplice přemožitele nenašly, byť ani tentokrát neodjížděly s plným bodovým ziskem. V prvním zápase totiž v odvetě proti Mostu remizovaly 5:5. Jakub Zeleník s Ríšou Strejcovským sice poslali Efdéčko během deseti vteřin do vedení 2:0, soupeř ale dokázal dva góly vstřelit dokonce v rozmezí pouhých osmi vteřin, a tak se druhá třetina hrála opět od vyrovnaného stavu. Ve druhé části se Most dostal do jednobrankového vedení, zbytek hracího času byl rozkouskován jednotlivými vyloučeními na obou stranách, gól však diváci neviděli. V poslední třetině vyrovnal na 3:3 Vojta Strejcovský, záhy poslal Teplice do vedení Dan Becher, soupeř však bleskově snížil. S posledním pokusem o únik se vytasil nejproduktivnější hráč Teplic David Gebhardt, který zvýšil na 5:4, dvě minuty před koncem však bylo opět vyrovnáno a stav 5:5 vydržel až do konce utkání.

Ve druhém zápase s Louny si Teplice dokázaly vyprodukovat třígólové vedeni - postupně se strefili Vojta Strejcovský, Kuba Zeleník a Kuba Derka. Čtvrtý gól Teplice přidal ještě v první části i Ríša Strejcovský, soupeř však dokázal snížit ještě před sirénou na 4:3. jednobrankové vedení držely Teplice i po prostřední hrací části, kde mezi tři lounské tyče mířil jen David Gebhardt. Ten se dvakrát prosadil i v poslední třetině, čímž zkompletoval svůj sedmý hattrick v této sezóně. Louny se v poslední části již prosadit nedokázaly, skóre zápasu uzavřel na 8:4 Vojta Strejcovský.


Teplice mají čtyři zápasy před koncem na kontě 45 bodů, což je o 2 více než druhý Litvínov, ten má ale dva zápasy k dobru. Pokud chtějí Teplice skončit na prvním místě, musí uspět nejen ve vzájemném zápase s Litvínovem, ale i v ostatních třech zbývajících duelech a zároveň doufat v zaklopýtnutí litvínovských Bivojů. Pokud by Teplice prohrály více než jeden zápas, mohou je teoreticky předstihnout i Louny s Mostem. 

Kromě vítězství v soutěži se hraje i o jedno postupové místo do divize, které si Teplice pro tuto sezónu vytyčily jako cíl. Do té nemůže postoupit ani Litvínov, který má v této soutěži svůj A tým, ani Most, který nesplňuje podmínky pro postup. Nejbližším pronásledujícím adeptem tak jsou Louny, které od Teplic dělí momentálně 8 bodů plus jeden zápas k dobru.