Víkendový souhrn & program na víkend: 18.-19. 3. 2023
17. března 2023

Víkendový souhrn & program na víkend: 18.-19. 3. 2023

O víkendu nás čekají pouze dva turnaje. Pojďme si proto připomenout uplynulý víkend.

Víkendový souhrn 11.-12. 3. 2023

Začínáme hned významnou a pozitivní zprávou! A-tým mužů skvěle zvládl nedělní turnaj a celkem 36 přesnými zásahy si v nadcházející sezóně zajistil opětovnou účast v Divizi. O výkonu A-týmu jsme referovali v tomto článku.

FD Teplice X Florbal Chomutov C - 14:3

FD Teplice X FBC Vipers Most - 22:4

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: K zápasům jsme přistoupili velmi zodpovědně a současně s velkým nadšením. Zcela zaslouženě jsme brali dvě výhry. Sezónní cíl jsme splnili, což nás samozřejmě těší, ale čeká nás mnoho práce, jelikož už musíme pracovat na nové sezóně, abychom se do Divize vrátili s pokorou a stabilnějšími výkony. 


Oba rezervní mužské týmy zamířily do Podbořan, kde se oba utkaly s domácími Mocnými Tuleni a Děčínem B. Totožné byly rovněž výsledky obou týmů, byť s rozdílným skóre - oba týmy sice vstřelily po 10 gólech, defenziva Béčka ovšem připustila méně obdržených branek. V obou případech byly Podbořany nad teplické síly, proti Děčínu potom oba týmy uspěly.

FD Teplice B X 1.FBC DDM Děčín IV B - 9:5

FD Teplice B X Mocní Tuleni Podbořany - 1:8

FD Teplice C X Mocní Tuleni Podbořany - 1:11

FD Teplice C X 1.FBC DDM Děčín IV B - 9:8


Uplynulý víkend rovněž znamenal závěr sezóny pro tým dorostenců. Z dvojzápasu proti týmu Lovosic nakonec šťastnější odcházel tým soupeře. I tak ale byla k vidění pěkná florbalová podívaná, doprovozená skvělou diváckou kulisou!

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 3:3

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 1:10

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Sobota byla plná očekávání. Možná nás svazovala nervozita, začátek určitě nebyl podle představ. Po první třetině jsme drobně upravili taktiku a začalo nám to nést ovoce. Škoda, že jsme nedokázali udržet vedení, určitě by se nám v neděli hrálo lépe. 3:3 byl nadějný výsledek odpovídající hře. V neděli jsme se první třetinu ještě drželi na dostřel. Soupeř to od začátku druhé třetiny zjednodušil, začal nám to vše házet na bránu a byl důraznější. Nám se nedařil přechod a to byl kámen úrazu. Lovosice postoupily díky neděli zaslouženě, ale určitě to čekaly snazší. Mrzí nás výsledek 10:1, ale druhou půlku už jsme museli riskovat. Děkujeme za sezónu.


Napilno měly rovněž oba týmy mladších žáků. Pětkovému týmu se na lovosické palubovce v rámci 2. koše Ligy mladších žáků výsledkově příliš nedařilo. I tak však tepličtí florbalisté předvedli statečnou hru.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Na turnaj jsme jeli s velkým očekáváním, že nejen soupeřům, ale i fanouškům předvedeme minimálně stejný výkon jako na posledním turnaji v Krupce. Bohužel se nám to ani v nejmenším nepovedlo. Nedařilo se nám téměř v ničem, ale i přesto jsme se snažili dostat na tu správnou vlnu. Velkou pochvalu si však zaslouží Honzík, který se snažil svou svatyni bránit zuby nehty a můžu říct, že nás hodně podržel. Pravdou je, že náš výkon ovlivnila i marodka v týmu, ale to není omluva. Věřím, že se do příštího turnaje zkonsolidujeme a opět předvedeme, že florbal hrát umíme. Poděkování patří našim fanouškům!

Radost z výhry nicméně pocítil trojkový tým mladších žáků. Z 3 zápasů vybojovali žlutomodří hned 2 výhry! 

Komentář trenéra Jana Smolka: Za mě nádherný turnaj. Podařilo se mi dostat hráčům do hlavy potřebné vítězné sebevědomí. Vlítli jsme na hřiště jako uragán, rvali se o každý balónek, bez řečí jsme plnili vše, co jsme si před zápasem řekli. V prvním zápase se nám podařilo otočit nepříznivé skóre, ve druhém jsme předvedli krásný florbal, byť nám soupeř po vyrovnané partii pár minut před koncem odskočil. Kluci to však nevzdali a stáhli skóre na konečných 7:9. Třetí zápas byl za nás nejvydařenější a skončil pro nás vysokou výhrou. Chválím bez výjimky úplně všechny, včetně zastupujícího gólmana. Nechali tam fakt všechno.


Přípravka, naše nejmladší kategorie, o víkendu řádila na turnaji v Chomutově. Z příjemného turnaje plného sportovních zážitků naši florbalisté přivezli ze tří zápasů výhru a remízu. Pouze v jednom byl soupeř nad jejich síly. 

Komentář trenérky Jitky Kopecké: Máme za sebou další skvělý turnaj, kde jsme se rvali jako lvi. Děkujeme všem rodičům a divákům a těšíme se na další utkání a společné florbalové zážitky!


Program na víkend 18.-19. 3. 2023

Nadcházející víkend nabídne pouze dva turnaje. Dorostenky v neděli zakončí svou premiérovou sezónu na půdě Liberce. Jejich soupeřkami budou hráčky České Lípy a Liberce.

19. 3. 2023 - 10:10 FD Teplice X FBC Česká Lípa

19. 3. 2023 - 12:40 FD Teplice X FBC Liberec


Starší žáci B vyrazí v neděli do Litvínova ke dvěma zápasům s domácími Bivoji. 

19. 3. 2023 - 9:00 FD Teplice B X SK Bivoj Litvínov Yellow

19. 3. 2023 - 12:00 FD Teplice X SK Bivoj Litvínov Black