Muži v Lounech nezaváhali a dál kralují Regionální lize.
14. prosince 2022

Muži v Lounech nezaváhali a dál kralují Regionální lize.

Regionální liga mužů měla 11. prosince na programu své další zápasy. K těm vyrazili tepličtí hráči do Loun, kde se utkali s Lovosicemi a Jirkovem. Výhry 4:3 a 16:2 znamenají náskok 6 bodů na druhé Louny a rezervu Litvínova.

Už dlouho se nestalo, aby v zápase mužského áčka končila první třetina za stavu 0:0. V neděli si ale na první gól zápasu mužů s Lovosicemi museli diváci počkat až do 17. minuty, kdy se jako první radoval soupeř. Když se za 2 minuty o vyrovnání postarala dvojice Koštoval-Gebhardt, zdálo se, že už by to mohlo jít. Ale tak tomu rozhodně nebylo a na začátku poslední třetiny odskočily Lovosice do vedení 3:1. Teplice pak soupeře zamkly na jeho polovině, ale lovosický gólman, který se zřejmě dost dobře vyspal, ve svém brankovišti doslova čaroval. Kýženou branku na 2:3 vstřelil kapitán Tomáš Soukup a vyrovnáno bylo za další 3 minuty. David Gebhardt dosud neví, jak míček do branky vlastně dostal. Následovala šestiminutová pasáž bez gólu, až se míčku ujal Košťák a neméně záhadným způsobem odrazil míček o lovosického brankáře do branky. Po zaznění sirény si všichni oddechli, s výhrou 4:3 museli být po předvedeném výkonu více než spokojeni.

Ve druhém zápase s Jirkovem se hrálo prakticky na jednu bránu a soupeř zahrozil jen několikrát z protiútoku. Teplice tak dostaly možnost vyzkoušet si nacvičené signály i herní kombinace přenesené z tréninků. Míček do jirkovské branky nakonec doplachtil šestnáctkrát. Mezi střelce se zapsali Gebhardt a Mucha, kteří shodně nastříleli polovinu branek. Po dvou gólech přidali Koštoval a Jenda Karafiát a jednou přesně mířili Sam Olexa, Ondřej Brabec, Jakub Derka a Jakub Zeleník. Konečný stav - 16:2 pro Teplice.

Muži tak zatím bez ztráty bodu vedou tabulku Regionální ligy mužů a mohou se těšit na poslední předvánoční zápasy, které odehrají 18.12. proti Lovosicím a Sypačům ve sportovní hale v Mostě.