Víkendový souhrn: 10.-11. 12. 2022
12. prosince 2022

Víkendový souhrn: 10.-11. 12. 2022

Předposlední hrací víkend nabídl zápasy šesti kategorií, jak se jim dařilo?

Vítězná vlna mužského A-týmu pokračuje! V Regionální lize mužů neztratili žlutomodří zatím ani bod, což potvrdili na turnaji v Lounech. Jejich dalším soupeřem budou hráči Mostu a Lovosic.

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 4:3

FD Teplice X Florbal Jirkov - 16:2

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Dnes jsme odehráli velmi rozdílné zápasy. V prvním jsme se tradičně střelecky trápili proti Lovosicím a bylo z toho drama. Ve druhém zápase jsme proti Jirkovu předvedli několik hezkých florbalových akcí a kvalitní hrou si došli pro zasloužené body.


Na domácí půdě se však nedařilo našim juniorům. Ze dvou zápasů tak vyšli bodově naprázdno. Svou bilanci mohou zlepšit již příští středu na půdě České Lípy.

FD Teplice X Florbal Chomutov - 5:15

FD Teplice X FBC DOSCHWICH Milevsko - 8:12

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Sobotní zápas s Chomutovem byl soubojem kočky s myší. Na nás vyšel, bohužel, kostým hlodavce a nejen výsledek, ale i naše hra tomu odpovídaly. V neděli jsme odehráli s týmem ze špičky tabulky vyrovnanou partii, až na nepochopitelný black out ve druhé třetině, který nás stál lepší výsledek. Mám radost, že se střelecky prosadily obě lajny. 


Ani turnaj v Karlových Varech neprolomil dorostenecké prokletí. Druhou šanci dostane tým trenérů Pavla Dolejšího a Vlastimila Valtera již tuto sobotu proti Plzni a Kadani.

FD Teplice X FBC FAT Pipe Most - 2:4

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary - 1:10

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Lehko na cvičišti, těžko na bojišti. Už je potřeba vylézt z dětských kalhot a začít se trošku na hřišti rvát za tým a o výsledek, jako v kategorii, kterou hrajeme. Doplácíme na útočnou nekvalitu ve finální fázi a dětské chyby. Ikdyž zápas začneme dobře, neproměníme tři loženky, soupeř potrestá první brejk a už se to sype jako domeček z karet. Prohra s Mostem je z určitého hlediska ostuda, takhle se prezentovat nechceme. Zápas s Vary měl být na morál, bohužel nám to vůbec nic neříká. Už není kam utíkat, je potřeba začít znovu od podlahy.


Nedařilo se ani dorostenkám. Turnaj v Podbořanech pro ně znamenal první turnaj, ze kterého vyšly bodově naprázdno.

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 2:4

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 0:11

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Tento turnaj nám ukázal rezervy ve fyzičce a atletických dovednostech. Na tom musíme zapracovat. 


Naopak povedený turnaj zaznamenali naši pětkoví mladší žáci! Liberecká bilance - ze tří zápasů hned dvě výhry! 

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v dalekém Liberci nám s početnou marodkou ukázal, že když všichni táhneme za jeden provaz, tak to přináší ovoce. První zápas jsem sice prohráli výsledkem třídy a většina z nás ještě seděla v autobuse, druhý zápas jsem naopak hráli výborně, a to my byli tentokrát o třídu jinde. Třetí zápas jsme hráli proti domácímu Liberci. Zápas byl dost vyrovnaný a nakonec jsem ho dokázali dovést do vítězného konce. Celý turnaj jsme si dost užili a všem děkuji za výkony a dravost, se kterou do zápasů šli. Také bych rád poděkoval rodičům za podporu. Těším se na další turnaj.

Ani bojovný výkon výhru trojkovým mladším žákům na turnaji v Lounech nepřinesl. Zápas pro ně i tak byl velmi cennou zkušeností! 

Komentář trenéra Jana Smolka: Soupeři, všichni z čelních pozic průběžné tabulky, byli bohužel ve všech třech případech nad naše síly. Nicméně odcházeli jsme se vztyčenou hlavou. Trochu smutná je účast hráčů. Za mladší žáky tu byla pouze jedna trojková lajna plus gólman. Zbylé dvě lajny tvořili elévci. Věkový rozdíl, ale i výšková a fyzická převaha měly na výsledek zřejmý vliv. Přesto musím všechny hráče opravdu pochválit, nezalekli se, nevzdali to a bojovali tvrdě až do konce. Každý soupeř si odnesl minimálně 3 góly a je krásně vidět, jak nás takovéto zápasy herně neuvěřitelně posouvají.