Další víkend, další body! Junioři zaznamenali třetí výhru v sezóně.
28. listopadu 2022

Další víkend, další body! Junioři zaznamenali třetí výhru v sezóně.

O posledním listopadovém víkendu odehráli junioři zápasy 10. a 11. kola celostátní ligy. Na domácí půdě se postupně utkali s plzeňskými týmy – Slavií a FbC. Po vysoké sobotní prohře 2:11 se Slavií si junioři v neděli vyšlápli na plzeňské FbC, které nakonec přetlačili 8:6.

Do sobotního utkání se Slavií nastoupilo Efdéčko v oslabené sestavě, několik hráčů totiž muselo kvůli svým tanečním dovednostem odsunout florbal až na druhou kolej. První třetina chvílemi připomínala i vyrovnanou partii, i když míček měl pod kontrolou více soupeř. Gól viděli diváci až v 12. minutě, střela od mantinelu skončila v teplické kleci. Za další tři minuty přidala Slavia druhou branku a zdálo se, že gólostroj hostů se začne pomalu rozjíždět. To ale odmítl za další tři minuty Ondra Rejcha, který střelou z úhlu parádně vymetl pravý růžek. Do minuty přišla odpověď od soupeře, který zvýšil na 3:1, ale poslední slovo měli ještě před pauzou domácí, když se Lukáš Mucha prosadil střelou na zadní tyč a snížil na 2:3. To bylo ale od Efdéčka v tomto zápase prakticky všechno. Zbytek zápasu spíše už jen připomínal hru kočky s myší, Teplice hrozily z ojedinělých šancí. Slavia postupně navyšovala skóre a po závěrečné siréně ukazovala časomíra skóre 2:11. Sluší se poděkovat divákům, cestu si jich do teplické haly našlo 140.

Se skromnější diváckou kulisou, zato se silnější sestavou, nastoupilo Efdéčko do nedělního dopoledního zápasu s FbC Plzeň. I tentokrát se čekalo na první gól více jak 10 minut a i tentokrát ho dal soupeř. Do šaten se ale šlo za stavu 1:1, Honza Veselý našel přihrávkou zpoza brány volného Dana Kocaje, který neměl problém vyrovnat. 20 vteřin po začátku druhé třetiny soupeř znovu odskočil, když v horním růžku skončila střela Joachimsthalera. Pak ale přišel velký obrat. Za dvě minuty usměrnil přihrávku Sama Olexy do branky Vojta Bratschaedl a v půlce zápasu vyřešila útok 2 na 1 dvojice Ariunbuyan-Mucha. Na 4:2 zvýšil svým premiérovým gólem za juniory Vojta Frolík a na tříbrankový rozdíl odskočilo Efdéčko po dorážce Štěpána Hájka. Soupeř to ale nezabalil a za dvě minuty svítilo skóre 5:4. Na to ale zareagoval dvěma brankami Mouchič, který nejprve zkrotil míček a poslal ho přímo nad nohu k tyči a půl minuty před druhou sirénou se prosadil střelou na bližší tyč. Třetí část začala snížením soupeře na 7:5 a bylo zaděláno na drama. To ukončil Jonáš Burger tři minuty před koncem, když po přihrávce Rejchy poslal míček mimo dosah gólmana. Plzni už se jen podařilo snížit minutu před sirénou na konečných 8:6.

Po devíti zápasech mají naši junioři na kontě 10 bodů. Další mohou přidat o druhé adventní neděli (4.12.), kdy zajíždějí k dalšímu důležitému zápasu do České Lípy!