Junioři se rozloučili se sezónou dvěma sympatickými výkony v Plzni
23. února 2023

Junioři se rozloučili se sezónou dvěma sympatickými výkony v Plzni

Pouť celostátní juniorskou soutěží zakončilo Efdéčko zápasy v západočeské metropoli. Střetnutí s plzeňskou Slavií i FbC se nakonec proměnila v přestřelky, které ale bohužel naši junioři ani jednou nedokázali ovládnout. Prohry 7:11 a 9:10 jsou ale důstojnou tečkou za celou sezónou.

V sobotním utkání proti Slavii Plzeň viděli diváci hned v první třetině gólovou přestřelku. Za 20 minut skončil míček v brance celkem devětkrát, Teplice ale první část prohrály 3:6. Za Efdéčko se prosadili Vojta Bratschaedl, Lukáš Mucha a Marek Sochor. Ve druhé třetině skórovali naši hráči dvakrát. Na 4:6 snížil po individuální akci Sochor a na 5:9 upravil 6 vteřin před pauzou Bratschaedl. V poslední části přidaly oba týmy po dvou brankách, oba teplické góly vstřelil Honza Bräuer, a po zaznění sirény svítil na tabuli konečný stav 11:7 pro Plzeňské. Škoda laciných gólů a neproměněných šancí.


V improvizované sestavě 10+2 odjelo Efdéčko odehrát svůj poslední zápas v 1. lize juniorů. Na první gól domácích odpověděli pěknou kombinací Mucha s Drobným a po první minutě bylo skóre 1:1. Za 11 minut domácí opět odskočili. Vedení jim ale nevydrželo dlouho, po závaru před plzeňskou brankou vyrovnal Vojta Frolík. Plzeň za půl minuty opět odskočila a skóre 3:2 vydrželo až do konce první třetiny. V prostřední části skórovali pouze domácí, a to hned čtyřikrát. Po 40 minutách prohrávaly Teplice 2:7 a domácí měli zápas plně pod kontrolou. Ve třetí třetině ale Efdéčko zahájilo velkou stíhací jízdu. Na 3:7 snížil po náhozu z půlky Bratschaedl a po gólu FbC na 8:3 snížily Teplice během 2 minut až na 6:8. Domácí reagovali oddechovým časem, po kterém znovu odskočili na čtyřbrankový rozdíl. Stíhací jízda ale zdaleka neskončila a na 7:10 snížil po standartní situaci Matěj Kopřiva. Když na 8:10 snížil minutu a půl před koncem Lukáš Miněk, kotel domácích fanoušků výrazně ztichl. Škoda jen, že snížení 9:10 přišlo od Teplických až 6 vteřin před koncem. Nához Mouchiče si do vlastní sítě srazil jeden z domácích obránců. V posledních vteřinách už se Efdéčku srovnat nepodařilo a zápas tak skončil těsnou prohrou 9:10.


Teplice tak v desetičlenné tabulce skončily na osmém místě se ziskem 12 bodů. Škoda dvou zbytečných proher s Českou Lípou a dvou těsných proher 4:5 s Ústím. Pokud bychom k tomu přidali alespoň jednu výhru se Štíry z Budějovic, mohli by junioři určitě pomýšlet na umístění kolem šestého místa, které zaručuje postup do play-off. I osmé místo ale při premiérové účasti v nejvyšší soutěži není vůbec špatné.