Áčko opět stoprocentní, béčko poprvé klopýtlo.
7. listopadu 2022

Áčko opět stoprocentní, béčko poprvé klopýtlo.

O víkendu odehrály zápasy všechny tři mužské týmy Efdéčka. Nejvíce se dařilo A týmu.

Mužský A tým zavítal k zápasům proti Lounům a Žatci do Strupčic. V poněkud stísněném prostředí se nejprve utkal v souboji o první místo v tabulce s lounskou Lokomotivou. Efdéčko šlo do vedení hned v první minutě zápasu, kdy Honza Koštoval dokázal skórovat i se zlomeným prstem na ruce. Na toho prakticky ihned navázal Dan Becher, který zvýšil na 2:0 pro žlutomodré. Ve čtvrté minutě zápasu se teplický tým radoval už potřetí a když si o pár chvil později vstřelil soupeř vlastní branku, vypadalo to na pohodový zápas a vysoké vítězství. Louny ale stihly do první přestávky snížit náskok Efdéčka jen na dva góly a odskok nenastal ani ve druhé části, kdy každý ze soupeřů vstřelil jedinou branku. Za Teplice pálil přesně Ondra Kus. V poslední hrací části nejprve stejný střelec využil přesilovou hru, následně ve vlastním oslabení mířil mezi tři tyče Kuba Zeleník. Závěr zápasu pak patřil soupeři, který dvěma góly dokázal snížit na 7:5, všechny body však putovaly do Teplic.

Ve druhém zápase proti Žatci bylo hlavním cílem omezit na minimum brejky soupeře, víc problémů se od posledního týmu tabulky nečekalo. I tentokrát šlo Efdéčko do vedení jako první, i tentokrát vstřelil první branku Honza Koštoval a i tentokrát se tomu tak stalo již v první minutě zápasu. Žatec sice dokázal srovnat na 1:1, dva góly Olexy a Zeleníka ale vrátily vedení na teplickou stranu, kde už zůstalo do konce zápasu. Druhá třetina byla gólově jednotvárná. Poprvé se na turnaji prosadili Mucha a Soukup a opět Teplicím pomohla i jedna vlastní branka soupeře. V poslední třetině si pak postupně uzavřeli hattrick Koštoval a Soukup a další tři body byly na cestě do Teplic. Tentokrát za výhru 10:3.

Po šesti odehraných zápasech drží Efdéčko dělenou první příčku tabulky s Litvínovem a Chomutovem, na které má však dva zápasy k dobru. Další zápasy sehraje áčko v sobotu 26.11. v Chomutově.


O trochu méně se o víkendu dařilo mužskému B týmu, u nichž jsme zvyklí na vysoké příděly branek. Tentokrát jsme však v zápase s ústeckým céčkem viděli remízu 3:3, kdy  po gólech Langera, Muchy a Janáčka sice béčko vedlo 3:1, v posledních pěti minutách zápasu si však vítězství nechalo utéct dvěma přesnými zásahy soupeře.

Ve druhém zápase s Roudnicí pak padlo o poznání více branek. V průběhu první třetiny se oba týmy střídaly ve vedení, nakonec se skóre ustálilo na stavu 4:4. Ve druhé části si teplické béčko vypracovalo rozhodující náskok, kdy díky gólům Muchy, Olexy a Rabela odskočilo na 8:5. V poslední části se Roudnice pokusila náskok dohnat, další čtyři branky teplických hráčů však znamenaly vítězství žlutomodrých 12:8 a průběžné první místo v tabulce o bod před druhými Podbořany.


Právě druhý celek tabulky se pokusilo potrápit teplické céčko, v zápase však na soupeře nestačilo a prohrálo 8:2. Za Efdéčko mířili přesně Kopřiva a Tychler. 

Ve druhém zápase pak céčkaři změřili síly s Děčínem. Ve vyrovnaném utkání šlo Efdéčko do vedení po gólech Mühlfaita a Kopřivy, soupeř však stihl do konce druhé třetiny vyrovnat a v poslední části se ujal i vedení 2:3. To sice trvalo pouhé dvě minuty, než se znovu trefil Martin Mühlfait, o další dvě minuty později však znovu slavil Děčín. Na konci zápasu však využil přesilovou hru Matěj Kopřiva, který Teplicím zařídil jeden bod do tabulky. V té drží muži C sedmé místo z deseti.


Další zápasy odehraje B a C tým na domácí půdě. 26.11. dojde v Krupce nejprve na druhé teplické derby sezóny, béčko si pak zahraje o první místo s Podbořany a céčko změří síly se Žatcem.