Měsíc po sezóně - Muži B, Muži C
2. května 2023

Měsíc po sezóně - Muži B, Muži C

Před měsícem skončila ligová sezóna i hobby týmům.

Oba neelitní týmy strávily letošní sezónu v Ústecké lize mužů, každý z týmů Efdéčka ovšem s jiným cílem - béčko toužilo po postupu do Regionální ligy, o kterou přišlo jen kvůli sestupu A týmu z Divize, céčko si chtělo hlavně zahrát, ideálně i něco vyhrát a neskončit poslední.

Úvod sezóny patřil souboji obou družstev Teplic, které v památném Pralesním superfinále dali vzpomenout na historická derby mezi Dynamem a Florbalem Teplice. Úspěšnějším celkem bylo béčko, které si dokráčelo pro pohodlnou výhru 13:5.

Béčku se vydařil zejména úvod sezóny, kde hned několikrát zaznamenali mnohagólové příděly, rekordním byl zápas proti Mostu, který Efdéčko vyhrálo 24:0. První zaváhání přišlo v listopadu - remíza 3:3 s ústeckým céčkem a pohra 4:5 na domácí půdě s Podbořany, které stejně jako Teplice toužily po postupu do vyšší ligy. Od té doby béčko opět sbíralo body jako houby po dešti, z následujících sedmi zápasů neprohrálo jediný. Rozhodující zápas o první místo v tabulce sehráli muži B proti Podbořanům v polovině března - zápasy se jim ovšem vůbec nevydařil, prohráli 1:8 a museli se spokojit s druhým místem v tabulce.

Opačné starosti mělo po celou sezónu céčko, které první body získalo až na konci října proti Prtům. V listopadu ještě Efdéčko uhrálo remízu proti Děčínu, to však byly na dlouho poslední body, které muži C dokázali připsat. Zlom přišel až po čtyřech měsících, kdy vyrovnaný zápas s Děčínem převrátil na teplickou stranu Šimon Rabel gólem z nájezdu dvě vteřiny před koncem zápasu. Ani toto vítězství bohužel neuchránilo céčko od posledního místa tabulky.


Daniel Weiss: "Druhé místo, to je naše!

V loňské sezóně jsme vzhledem k sestupu áčka spadli z regionu do pralesu a cílem tak bylo jediné – dostat se zpět mezi elitu (tím myslíme region!). Pro postup jsme v létě upřímně neudělali vůbec nic a v průběhu sezóny to bylo znát, léta a kila narůstají a herní kvalita bohužel upadá.

Do začátku sezóny jsme vstoupili několika dvoucifernými výsledky. Zcela upřímně první půlka sezóny nikomu z nás nedala vůbec nic, zápasy bez tempa, bez emocí a bez kvality. Od začátku jsme věděli, že naším největším soupeřem budou Podbořany. Ty jsme bohužel poprvé potkali na zápase v Krupce, na který jsme dorazili v sedmi lidech a výkon podle toho vypadal.

V druhé půlce sezóny jsme se začali pořádně scházet a i naše zápasy podle toho vypadaly, potkávali jsme soupeře z horní půlky tabulky a hra začala mít tempo a emoce. Vše směřovalo k rozhodujícímu zápasu o postup s Podbořany na jejich horké půdě. V tom zápase jsme dostali šíleně naloženo, mladý běhavý kluci, kteří předchozí roky hráli vyšší soutěže nás jednoznačně předčili. Jediný světlý okamžik byl MMA chvat v podání Mikyho a následná pořádná pralesní mela.

Se sezónou jsme se rozloučili dvěma skvělými zápasy na Slunetě, kdy jsme díky šesti bodům udrželi druhé místo před Ústím. Postavení v tabulce je odpovídající našim schopnostem a předvedenou hrou. Ovšem další rok v pralesu není pro nikoho z nás příliš motivující.

Díky patří všem klukům, kteří poctivě jezdili a díky nim se drží jádro béčka. Doufáme, že se příští sezónu všichni potkáme na hřišti a společně ten postup vybojujeme."