Pralesní superfinále ovládl B tým!
13. října 2022

Pralesní superfinále ovládl B tým!

První vzájemné měření sil mužských B a C týmů dopadlo suverénně lépe pro béčkaře.

V sobotu došlo v krupské sportovní hale k prvnímu teplickému derby po více než dvou letech. Jako každý pořádný zápas mělo i Pralesní superfinále své promo zápasy. V tom prvním vyzvalo céčko rezervu Loun, se kterou dokázalo držet krok dvě třetiny, poté ale došly síly a ve třetí třetině si hosté pohlídali výhru 7:3.

Ve druhém promo zápase přivítalo béčko na domácí půdě rezervu Mostu, kterou pohostilo devatenáctibrankovým přídělem. Hned šesti kanadskými body se blýskl Pavel Váňa.

Ve dvě hodiny odpoledne pak konečně začalo Pralesní superfinále. Pořadatelé se pro tentokrát zdrželi obvyklých předzápasových oficialit, a tak se po slavnostním nástupu, zpěvu státní hymny, pokřicích, line-upech a slavnostním střihu o rozliše začalo hned hrát. Tedy skoro. Český florbal totiž vyhodnotil tento zápas jako vysoce rizikový, proto na něj raději nenominoval žádného z rozhodčích, aby nikdo nepřišel k úhoně. Ještě před úvodním buly jsme proto hodili do hlediště rozhodcovský dres, který zachytili dva hráči mladších žáků a oči jim zasvítili při představě, že by mohli pískat takto důležitý zápas. Dres jim ale okamžitě z rukou vyrval Ondra Brabec, který pak utkání následně odřídil.

Ihned po úvodním buly využil Jirka Moravec špatného postavení obránců, zamířil přesně k dolní tyčce béčkařské branky a zařídil vedení 1:0 pro FD Teplice C. Tím zápas definitivně skončil.

No dobře, tak ještě před koncem padlo pár branek. Přesně řečeno 17 branek. B tým totiž už ve třetí minutě srovnal na 1:1 a to bylo také naposledy, co C tým v zápase vedl. Když šel v sedmé minutě gólman céčka do nepochopitelného skluzu nohama napřed, přičemž balónek přes něj přeskákal přímo na hůl Bechera, který zvýšil už na 3:1, vypadalo to s Efdéčkem céčkem bledě. Kuba Zeleník ale následně využil prvního přesného výhozu od posledního derby a snížil na 2:3. Výjezdem zpoza brány a dvěma střelami stanovil skóre první třetiny na 2:4 Matěj Rabel. Pokud si céčko nevěřilo v zápase, doufalo ve výhru alespoň v přestávkových soutěžích. Na souboj exnutí půllitru piva vyslalo proti Jendovi Karafiátovi zkušeného Filipa Jahodáře, který na tento okamžik trénoval už od svých 15 let. Souboj ale nakonec dopadl prakticky nastejno, rozhodnout musel až VAR, který byl ale neprůkazný, a tak vítěze určil rozhodčí zápasu. První z mnoha křivd, které C tým v zápase utrpěl.

Druhá třetina byla tou nejgólovější. Hned v úvodu prostřední části byl na trestnou poslán Karel Bursa, který zcela nepochopitelně zasadil ránu do obličeje nejlepšímu hráči Céčka, Martinu Procházkovi. Ten z tohoto ataku zůstal po zbytek zápasu tak ohromen a ochromen, že jen s vypětím všech sil zvládl zaznamenat svou obvyklou porci kanadských bodů (i v součtu s první třetinou a rozchytáním 0+0). Přesilovka ale zůstala nevyužita, naopak v ní C tým sám inkasoval. Další ránu v podobě gólu na 6:2 zasadil céčku Tomáš Langer, kterého si následně vyhlédl Ondra Hrubý, další body tak Langy v zápase již nezaznamenal.

V polovině zápasu mohla snížit skóre Klára Dvořáková, nařízený nájezd, který stál céčko pětikilo do kapsy Ondry Brabce, ale neproměnila. O chvíli později vstřelil Matěj Rabel svůj druhý gól v zápase, krátká porada špiček C týmu rozhodla, že už je to dost, takže při dalším útoku už Miky ležel na zemi a držel se za kotník. Matějovi posíláme mnoho pozdravů a přejeme rychlé uzdravení...

Třetí branku Céčka vstřelil Vojta Strejcovský, který využil souhry s Dvořkou a secvičená standardní situace, které věnovali tolik času na trénincích, přinesla konečně úspěch. Následovala velmi povedená pasáž béčka, Adam Betka nejprve zkompletoval hattrick, Dan Becher se z úst komentátora konečně dočkal správného vyslovení svého jména při svém druhém gólu a když desátou branku Efdéčka béčka vstřelil Lukáš Konárek, začali si hráči céčka pomalu zjišťovat, v kolik jede bus zpět do Teplic. 

Druhá přestávka a další céčkové želízko v ohni v podobě nájezdového specialisty Martina Procházky. Ten bohužel nepředvedl umění svého hokejového jmenovce, a tak ani druhá přestávka nepřinesla céčku úspěch.

V poslední části do hry zapojil C tým i svého tajného žolíka, jehož jméno zde kvůli špehům z unie, kteří hájí regulérnost zápasů a zápisů, nemůžeme zveřejnit, říkejme mu tedy třeba Jany. Ten přinesl týmu novou energii, zejména zpočátku dokázal zahnat béčkaře až na vlastní polovinu a neumožnil jim kombinovat u branky Podluckého. Doteď vlastně nikdo netuší, proč realizační tým céčka nezapojil Janyho do hry už na první dvě třetiny. Zbytek třetiny se nesl v uzavírání hattricků. V céčku ho zkompletoval Vojta Strejcovský, v béčku zase Dan Becher, Jenda Karafiát nakonec skončil jen na dvou gólech.

Na konci zápasu, kdy svítilo skóre 5:13 pro B tým začalo právní oddělení céčka ve složení Pavel Jirásek, Miroslav Valter a Jakub Podlucký přemýšlet, zda by nešel zápas nějak napadnout, zda by se nenašla nějaká klička, která by pomohla tento hrůzný výsledek zvrátit, bohužel však na nic nepřišli, protože ZÁPAS SE ODEHRÁL NAPROSTE DLE REGULÍ!

Související utkání
Sobota 8. října 2022 od 13:50
Teplice
5:13
2:4, 1:6, 2:3
Teplice