Áčko na domácí půdě uhájilo všechny body.
10. října 2022

Áčko na domácí půdě uhájilo všechny body.

Další dva duely Regionální ligy zvládli muži A bez výraznějších problémů. Litvínov i Žatec odjeli poraženi.

První zápas proti Litvínovu B odstartoval gólem Jenda Karafiát, který ve třetí minutě rozradostnil teplické fanoušky. Litvínov dostal šanci na vyrovnání už o minutu později, v nařízeném trestném střílení byl ale úspěšnější gólman Topš. V polovině první třetiny soupeř přeci jen srovnal, ještě před první sirénou ale vrátil vedení na teplickou stranu Ríša Strejcovský. Od té doby domácí tým vedení nepustil. Ve druhé třetině nejprve Ríša Strejcovský zvýšil na 3:1, první trefu v zápase pak zaznamenal i Ondra Brabec. I v poslední hrací části dodržel žlutomodrý tým limit dvou branek na třetinu. Podruhé se trefil Ondra Brabec, v 37. minutě pak výzvu "No, dej si góla" pronesenou polohlasně ze střídačky od trenéra Syryčanského vyslyšel i David Gebhardt, kterému se díky přesné ráně do růžku branky vrátila dobrá nálada. V závěru třetiny pak Litvínov přeci jen uspěl v nařízeném nájezdu, konečné skóre se proto zastavilo na 6:2 pro Efdéčko.


Ve druhém duelu se střetly dva týmy, které ještě minulý rok hrály divizi. Ze souboje spadnuvších vyšly lépe Teplice, které se ale gólově utrhly až ve druhé třetině. I v té první herně dominovaly, Žatec ale dokázal z brejků střílet přesně, a tak o první pauze panoval stav 3:3. Za Efdéčko mířili přesně Koštoval, Zeleník a mladší z bratrů Strejcovských. V první minutě prostřední periody zařídil vedení 4:3 David Gebhardt, skóre mohl ještě navýšit Pavel Houda, při samostatném nájezdu mu ale míček sjel z čepele. Přesně naopak o pár minut později mířil podruhé v zápase Koštoval a ještě před druhou sirénou zkompletoval hattrick Gebhardt. Dvakrát se ale trefili i hosté, před posledním dějstvím tak světelná tabule ukazovala skóre 7:5 pro Teplice. Zkraje poslední třetiny zužitkoval přihrávku Zeleníka Vojta Strejcovský, po půl minutě přesilové hry skóroval Adam Betka a po posledním snížení Žatce ukončil utkání gólem na 10:6 Ondřej Brabec.


Po čtyřech odehraných zápasech drží muži první příčku v tabulce, jako jediný tým zatím neztratili ani bod. Další dva duely odehrají muži na začátku listopadu ve Strupčicích.